guideid.com (English) guideid.co.uk (English) guideid.nl (Nederlands) guideid.de (Deutsch) guideid.be (Nederlands)

Recente Projecten

Expanding your horizons- haal inspiratie uit deze mooie tours!

Hier kunt u lezen over een aantal van onze recente projecten. Breng eens een bezoekje aan deze plekken, krijg inspiratie en verbreed zo uw horizon! Of neem contact met ons op en wij vertellen u graag meer!

National Museum of the American Indian, New York, NY USA

Tentoonstelling 'Transformer, Native Art in Light and Sound'

Deze tentoonstelling in het Smithsonian's National Museum of the American Indian op de zuidpunt van Manhattan, presenteert het werk van tien kunstenaars die licht, digitale projectie en experimentele media gebruiken om na te denken over hun plaats in en tussen traditionele en dominante culturen. Door middel van innovatieve geluidskunst, digitale media en installatie toont de tentoonstelling de continuïteit van inheemse culturen en creativiteit in het digitale tijdperk. Guide ID is verheugd om onze Podcatchers te voorzien van verhalen in deze speciale tentoonstelling!

USS Midway, San Diego, USA

Meest populaire vliegdekschip van de VS

Een bijzonder project waar we erg naar hebben uitgekeken is het USS Midway Museum. Aan de Navy Pier in San Diego vindt je dit maritieme museum dat gewijd is aan het vliegdekschip de USS Midway. Het schip was 47 jaar lang in gebruik, onder meer tijdens de Vietnam Oorlog en de Golfoorlog. Met jaarlijks 1,4 miljoen bezoekers een grote nieuwe klant van ons! Vanaf januari 2018 kunnen bezoekers hier rondlopen met de Podcatcher audiotour.

New Mexico Museum of Natural History & Science, Albuquerque, USA

Het genie Da Vinci

De tentoonstelling geeft een kijkje in het hoofd van de Italiaanse alleskunner Leonardo Da Vinci. Naast levensgrote modellen en multimediapresentaties kunnen bezoekers een fascinerende verzameling zeldzame codices en de kunstwerken van da Vinci verwachten, met animaties die het verhaal achter zijn (kunst)werken vertellen. Guide ID is trots dat onze Podcatcher wordt gebruikt in deze tentoonstelling waar kunst en technologie samenkomen.

Anne Frank Huis, Amsterdam NL

Een audiotour door het achterhuis!

Het Anne Frank Huis ontvangt jaarlijks ongeveer 1,3 miljoen bezoekers en is wereldwijd bekend. We zijn dan ook erg trots dat het museum ervoor heeft gekozen om met de Podcatcher te gaan werken om zo de bezoekerservaring te verbeteren en het verhaal te vertellen in meerdere talen. In 2017 zijn we gestart met een audiotour in alle ruimtes van het museum, wat een groot succes is!
Het Anne Frank Huis gebruikt 600 spelers en biedt een audiotour aan in 9 talen. Ze maken gebruik van self-service; er staat een kast waar de bezoekers zelf hun speler uit kunnen pakken en gemakkelijk de tour kunnen starten.
In het huis wordt gebruik gemaakt van reguliere audiostops als ook audio/video-synchronisatie.


Joods Museum Berlijn, Duitsland

Over 2000 jaar Duits-Joodse historie

Vanaf december 2017 is onze Podcatcher audiotour te gebruiken bij de tentoonstelling ' Jeruzalem' en bij de vaste collectie. Het museum is gevestigd in het prachtige gebouw van architect Daniel Libeskind, dat de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een icoon van de stad Berlijn. We zijn trots dat hier onze Podcatcher ingezet wordt om het verhaal te vertellen!

Nationaal Museum van Finland, Helsinki, Finland

Een nieuwe klant in Finland

Het Nationaal Museum van Finland (Fins: Kansallismuseo) is een museum in Helsinki over de Finse geschiedenis vanaf de prehistorie tot aan nu. De permanente collecties worden momenteel vernieuwd en beloven een visueel aantrekkelijke beleving te gaan worden. Wij kijken er naar uit dat de Podcatcher hier ingezet gaat worden om zoveel mogelijk bezoekers te informeren over de geschiedenis van dit bijzondere land.

Hermitage Amsterdam, NL

Hollandse Meesters uit de Hermitage

Voor het eerst in haar bestaan haalt de Hermitage Amsterdam vele Hollandse Meesters uit de beroemde collectie in St.-Petersburg naar Nederland. Portretten van Rembrandt en Hals, genrestukken van Dou en Jan Steen en landschappen van Ruisdael en Van Goyen. De audiotour is ingesproken door Jan Six en Geert Mak en wordt aan alle bezoekers gratis meegegeven. Op deze manier kan iedereen meer te weten komen over deze prachtige kunstwerken die na 350 jaar weer even 'thuis' zijn.

Museum of Fine Arts, Houston USA

Een glamoureuze audiotour

De Podcatcher zal dit najaar ook in Texas te beluisteren zijn en wel bij de tentoonstelling ‘The Glamour and Romance of Oscar de la Renta’ in het Museum of Fine Arts in Houston. Dit iconische instituut organiseert een historisch overzicht van modeontwerper De la Renta waarbij veel van zijn beroemde ensembles te zien zullen zijn. We zijn verheugd dat de Podcatcher onderdeel zal zijn van deze veelbelovende tentoonstelling.

New York Historical Society, New York USA

Tentoonstelling over de Vietnam Oorlog

Wij zijn trots dat de Podcatcher dit najaar onderdeel is van een belangrijke tentoonstelling over een controversieel onderwerp in de Amerikaanse geschiedenis: de Vietnam Oorlog. De tentoonstelling vindt plaats in the New York Historical Society, een fascinerend museum en bibliotheek, gelegen aan Central Park West in Manhattan. Met de Podcatcher is een reguliere audiotour te beluisteren, maar er zal ook gebruikt worden gemaakt van audio-video synchronisatie.

Groeningemuseum, Brugge België

Pieter Pourbus en de vergeten meesters

Het Groeningemuseum toont een uitgebreid overzicht van zes eeuwen Vlaamse en Belgische schilderkunst met veel bekende, maar ook minder bekende kunstenaars. Pieter Pourbus is zo’n vergeten meester. De Brugse kunstenaar heeft een aantal prachtige portretten van de Vlaamse adel geschilderd, maar ook een bijzonder schilderij van Het Laatste Oordeel. Naast Pieter Pourbus heeft de tentoonstelling nog meer verrassende kunstenaars voor ons in petto! Guide ID is verheugd dat het Groeningemuseum voor de Podcatcher audiotour heeft gekozen bij deze bijzondere tentoonstelling die te zien is van 13 oktober t/m 21 januari 2018.

De Nieuwe Kerk, Amsterdam NL

We Have a Dream

Een bijzondere tentoonstelling over drie personen die grote invloed hadden op de geschiedenis van de twintigste eeuw: Mahatma Gandhi, Martin Luther King en Nelson Mandela. Bezoekers worden meegenomen in hun wereld; de onrecht, hoop en de grote historische momenten en ervaart van dichtbij hoe persoonlijke idealen de wereld kunnen veranderen. De Podcatcher wordt bij deze audiovisuele tentoonstelling niet alleen ingezet voor de audiotour, maar er is ook een bijzondere quiz. Want wat zou jij doen als je in hun schoenen zou staan?

Irish Whiskey Museum, Dublin Ierland

Een bezoek dat je dorstig maakt..

Ontdek de geschiedenis van het ‘Ierse levenswater’ tijdens een tour door het Irish Whiskey Museum. Dit nieuwe, interactieve bezoekerscentrum midden in Dublin vertelt het verhaal van Ierse whiskey. Het museum heeft een unieke collectie van memorabilia dat teruggaat tot de 19e eeuw. Bezoekers gaan op ontdekking met een tourgids en de Podcatcher wordt gebruikt om de gids te vertalen, zodat je niets hoeft te missen.

Stamford History Center, Stamford CT USA

Neem een kijkje in het oudste huis van Stamford

Het Hoyt-Barnum Huis is het oudste huis in Stamford, Connecticut en onderdeel van het Stamford History Center. Het huis is gebouwd in 1699 en onlangs verplaatst om beter toegankelijk te zijn voor publiek. Er zijn orginele voorwerpen uit de 18e en 19e eeuw te zien, maar ook een aantal reproducties die aangeraakt mogen worden. Met de Podcatcher audiotour komen bezoekers alles te weten over dit oudste huis van Stamford!

Museum Tirpitz, Blåvand Denemarken

Een nieuw museum in Denemarken

Aan de westkust van Denemarken is in 2017 een indrukwekkend nieuw museum gebouwd. Het is gewijd aan de Tirpitz stelling; een onafgebouwd verdedigingswerk van de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog. Een bezoek aan het museum is een scenografische reis in de tijd en ruimte van West-Jutland. In dit interactieve museum kom je met de Podcatcher alles te weten over deze spannende plek.

Children's Museum of the Arts, New York USA

Een audiotour for jong en oud

In dit familiemuseum staat creativiteit van kinderen centraal; door kunst te beleven en door samen met kunstenaars aan de slag te gaan. Het museum gaat de Podcatcher inzetten bij hun tijdelijke tentoonstellingen en starten hiermee bij de nieuwe expositie ‘Maker Maker’. De doelgroep van het museum bewijst dat de Podcatcher echt voor jong en oud is!

Museum Abdij van Park, Leuven België

PARCUM: Waar kunst, religie en cultuur samenkomen

In oktober 2017 opent in de Abdij van Park in Leuven een gloednieuw museum zijn deuren: PARCUM. Dit nieuwe dialoogmuseum voor religie, kunst en cultuur wil de multireligieuze en diverse samenleving van vandaag prikkelen met een unieke combinatie aan erfgoed en hedendaagse kunst. De Podcatcher kan in dit project natuurlijk niet ontbreken!

Memorial Museum Passchendaele, Zonnebeke Belgie

Slagveld vol historie

Als je te weten wil komen wat er in de Eerste Wereldoorlog gebeurd is, dan is het Memorial Museum Passchendaele een bezoek waard. Het museum herinnert aan de Slag om Passendaele in 1917, dit jaar 100 jaar geleden. Leer meer over deze bijzondere plek met onze Podcatcher audiotour die vanaf mei beschikbaar is.

Powerscourt Garden - Ireland

De nummer drie tuin van de wereld

Powerscourt Garden, in het graafschap Wicklow aan de oostkust van Ierland is volgens National Geographic de nummer 3 van de mooiste tuinen van de wereld! Maar ook zonder deze onderscheiding is Powerscourt echt een prachtige plek met een ongelooflijk bijzonder verhaal. De Podcatcher is beschikbaar voor een kwart miljoen bezoekers in 5 talen, en met behulp van MapMyVisit zal Powerscourt ook na het bezoek een mooie herinnering meegeven aan iedereen die de tour heeft beluisterd.Kasteeltuinen Arcen, Arcen NL

Prachtige tuinen in Limburg

In Limburg zijn de Kasteeltuinen Arcen te bewonderen: 32 hectare park met 15 unieke tuinen en een historische buitenplaats met 17de eeuws kasteel. Deze sprookjesachtige plek is vanaf 1 april geopend en zal dit jaar voorzien zijn van de Podcatchers. Met een audiotour komen bezoekers zo alles te weten over de watervallen en vijvers, de tien rozentuinen in het Rosarium en de (sub)tropische planten in Casa Verde.

World Press Photo 17, Amsterdam NL

Een wereld vol foto's

De World Press Photo tentoonstelling met prijswinnende foto’s is te zien in 100 steden en 45 landen en zal op 14 april '17 van start gaan in Amsterdam. Foto’s gemaakt door fotografen vanuit de hele wereld zijn geselecteerd in verschillende categorieen als dagelijks leven, natuur en algemeen nieuws. De foto’s geven ons een kijkje in het leven van vandaag de dag. Verschillende fotografen vertellen je meer over hun foto’s in de Podcatcher audiotour, die gratis is voor alle bezoekers.

Gemeentemuseum, Den Haag NL

De ontdekking van Piet Mondriaan

Gemeentemuseum Den Haag neemt bezoekers in de zomer van 2017 mee op reis door het leven en werk van Piet Mondriaan. Deze tentoonstelling toont voor het eerst de volledige collectie, die uit maar liefst 300 werken bestaat. Guide ID is verheugd dat het Gemeentemuseum voor de Podcatcher heeft gekozen als audiotour.

Manchester Art Gallery, Manchester UK

Manchester in de jaren ’60 en ‘70

De Manchester Art Gallery is een van de belangrijkste kunstlocaties in Manchester. Vanaf april zal daar een tentoonstelling over het fotografisch werk van Shirley Baker te zien zijn met foto’s uit de jaren ’60 en ‘70. Het museum heeft inwoners van Machester opgeroepen hun herinneringen uit die tijd te delen en dat is, samen met het verhaal van de curator, in de audiotour te beluisteren. Door de Podcatcher te gebruiken komen de foto’s en de verhalen dus echt tot leven!

Kina Slott, Drottningholm Zweden

Chinees paviljoen in Zweden

Het Chinees Paviljoen (Kina Slott in het Zweeds) geldt als één van de belangrijkste voorbeelden van de chinoiserie; een stroming waar de Chinese stijl centraal staat. Vanaf 1 mei leidt een nieuwe audiotour je rond door het paviljoen en de tuinen van deze bijzondere plek waar China en Zweden samenkomen.

Gustave III's Antikmuseum, Stockholm Zweden

Antieke kunst in Stockholm

Stockholm en sculpturen uit het Romeinse Rijk. Misschien niet de meest voor de hand liggende combinatie. Maar ook in de Zweedse hoofdstad kun je genieten van prachtige antieke beeldhouwwerken. Door koning Gustave III in de 18e eeuw speciaal naar Zweden overgebracht. Een bezoek aan het Gustave III Antikmuseum is dan ook zeker de moeite waard. Vergeet natuurlijk niet om de Podcatcher mee te pakken!

Royal Delft, Delft - NL

bezoek de oorsprong

De Koninklijke Porceleyne Fles/Royal Delft is de laatste overgebleven aardewerkfabriek uit de 17de eeuw. Hier wordt het wereldberoemde Delfts Blauw volledig met de hand beschilderd volgens eeuwenoude tradities. Bij de Royal Delft Experience ontdekt u de complete geschiedenis en het productieproces van het Delfts aardewerk.

In het Delfts blauw museum De Royal Delft Experience maakt u door middel van een audiotour een reis door de geschiedenis van Delfts Blauw en Royal Delft en door het ontwikkeling- en productieproces van Royal Delft. De Podcatcher audiotour (bij entree inbegrepen) is dagelijks beschikbaar in de talen Nederlands, Engelse, Duits, Frans, Japans, Spaans, Italiaans en Chinees.

Russborough House and Gardens, Wicklow IRL

Levendige geschiedenis en cultuur

Guide ID is verheugd vanaf april te gaan werken met Russborough House and Gardens. Hun nieuwe Tuinen- en Parktour is verspreid over vele hectares en de Podcatcher zal alle bezoekers begeleiden en zo vele mooie verhalen vertellen. Naast een tour voor volwassenen, is er ook een boeiende kindertour te beluisteren.

Heath Robinson Museum, Pinner, UK

Illustraties en Cartoons

De Podcatcher heeft ook een nieuw thuis gevonden in het Heath Robinson Museum in Pinner, nabij Londen. Dit museum is gewijd aan cartoonist en illustrator Heath Robinson en laat onder meer boeken, foto’s, films en digitale media zien. Met de Podcatcher kom je als bezoeker alles te weten over het leven en werk van deze bijzondere illustrator.

Yorkshire Museum of Farming, UK

Landbouw door de eeuwen heen

Hoe verbouwden de Romeinen hun voedsel? En hoe deed men dat in de Middeleeuwen? Bezoek Het Yorkshire Museum van Landbouw en vind antwoord op deze vragen. Door de bezoekers in verschillende tijden mee terug te nemen, vertelt de Podcatcher het landbouwverhaal van verleden tot heden. Je krijgt daardoor een mooi beeld van hoe belangrijk agricultuur is voor onze maatschappij.

Stedelijk Museum Amsterdam, NL

De camera van Van der Elsken

Ed van der Elsken is één van de grootste Nederlandse fotografen van de 20ste eeuw. Als straatfotograaf ging hij in steden als Parijs, Amsterdam en Tokyo op zoek naar zelfbewuste mensen, naar mooie meisjes en tegendraadse jeugd. Bij de tentoonstelling is een audiotour ontwikkeld in het Nederlands en Engels die gratis is voor alle bezoekers. En door middel van MapMyVisit is de tour ook thuis nog eens te beleven.

Hermitage Amsterdam, NL

Romanovs & Revolutie

De tentoonstelling in de Hermitage vertelt het verhaal van het mondaine St-Petersburg en de tsarenfamilie Romanov. Hoe leefden de Romanovs? En wat zorgde ervoor dat zij zo bruut aan hun einde kwamen? Precies 100 jaar na het uitbreken van de Russische Revolutie wordt de bezoeker meegenomen in hun verhaal. Er zijn maar liefst 3 verschillende audiotours te volgen; die van Kysia Hekster (journalist en oud-Rusland correspondent), Esther Verhoeff (schrijfster) en Jan Brokken (schrijver).

Wereldmuseum Rotterdam, NL

Eet smakelijk!

Ik kook, dus ik ben is geen rechttoe rechtaan tentoonstelling. Het is een bijzondere wereldreis door vierduizend jaar eetbeschaving. Aan de hand van verschillende voorwerpen neemt schrijver en historicus Adbelkader Benali de bezoeker mee door de wondere wereld van recepten, eetgewoontes en eeuwenoude keukengeheimen. Benali heeft ook de bijbehorende audiotour ingesproken, dus met de Podcatcher erbij kom je alle keukengeheimen te weten.

Rembrandthuis, Amsterdam NL

Rembrandt 2.0

De Britse kunstenaar Glenn Brown haalt zijn inspiratie uit werken van oude meesters. Hij eigent zich het werk van Rembrandt en tijdgenoten op een meedogenloze en brutale manier toe. Ontdek deze spannende confrontatie tussen oud en nieuw en vergeet niet een Podcatcher mee te nemen. Glenn Brown licht zijn keuzes en inspiratie zelf toe in de audiotour.

Rijksmuseum Twenthe , Enschede NL

De Renaissance in Enschede

Voor liefhebbers van de Renaissance is het Rijksmuseum Twenthe dit voorjaar een must go . Het museum toont vele bijzondere werken uit deze periode, van onder meer Rafael, Titiaan en Bellini. Niet eerder waren er zoveel Italiaanse meesters in Nederland te zien. Bezoek het museum, volg de audiotour en ontdek de allure van de Italiaanse Renaissance in Enschede.

Ephraim-Palais, Berlijn, DU

Tijdelijke tentoonstelling 'Paleis, Stad, Berlijn.'

De tentoonstelling 'Paleis, Stad, Berlijn' toont de bewogen geschiedenis van het Paleis van Berlijn en het leven in de stad. Van de glamoureuze barok tot het dagelijkse arbeidersbestaan. Het tentoonstellingsverhaal loopt vanuit de geschiedenis tot aan de huidige bouw van het Humboldt Forum dat in 2019 geopend zal worden met vernieuwende tentoonstellingen en presentaties.
De Podcatcher audiotour is tijdens deze tijdelijke tentoonstelling beschikbaar in het Duits en Engels. Ook is er een kindertour in het Duits te volgen. De tentoonstelling is te bezoeken van 25 november 2016 tot 23 april 2017.

Gallo-Romeins Museum, Tongeren, BE

Tijdelijke tentoonstelling: "Timeless Beauty"

Sensueel naakt van kunstfotograaf Marc Lagrange, intrigerende teksten van Romeinse auteurs en authentieke objecten brengen je in de ban van vrouwelijk schoon. Ze vormen een sfeervol samenspel.

Hoe maquilleerden dames zich tweeduizend jaar geleden? Welke sieraden droegen ze? Wat zat er in een Romeinse beautycase? Gebruiksvoorwerpen en educatieve films tonen hoe vrouwen uit het oude Rome zich mooi maakten en verzorgden.
Aansluitend vertellen moderne vrouwen over de manier waarop ze hun lichaam beleven.

350 Podcatchers worden ingezet om iedere bezoeker te voorzien van een passende audiotour. De tour is beschikbaar in Nederlands/Vlaams (ingesproken door Greet Op De Beeck ), Engels en Frans. In deze tentoonstelling worden maarliefst 12 AV-Syncs gebruikt.

Tassenmuseum Hendrikje, Amsterdam - NL

Vaste collectie

Het Tassenmuseum beheert een collectie van meer dan 5.000 tassen, buidels, koffers, beurzen en bijpassende accessoires. De collectie van het museum wordt in binnen- en buitenland geprezen om haar veelzijdigheid en kwaliteit.
Bezoekers van het Tassenmuseum kunnen via een audiotour op een Podcatcher de verhalen achter de tassen ontdekken. De audiotour is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits en Chinees en voert je langs de highlights van de vaste presentatie.
Wij leverden de hardware voor de reeds bestaande tour van het museum.

Fries Scheepvaart Museum, Sneek, NL

Vaste presentatie

Het museum toont een brede collectie scheepvaart met speciale aandacht voor de Friese kustvaart, de binnenvaart (met skûtsjes bijvoorbeeld), de beurtvaart, de visserij, de vrachtvaart, de scheepsbouw en de Friese Admiraliteit. Uniek is de afdeling pleziervaart met oude en moderne zeiljachten. In de historische afdeling van de stad Sneek wordt uitgebreid stilgestaan bij de geschiedenis van de stad en de omgeving. Er is aandacht voor de Sneker Waterpoort, er zijn prachtige stijlkamers uit de 18de en 19de eeuw en in de zilverzaal staan de producten van de Sneker Zilversmeden te pronken.

Vanaf 1 januari 2017 is de Podcatcher beschikbaar in het Fries Scheepvaartmuseum. De tour is beschikbaar in 3 talen en zal ook via MapMyVisit worden aangeboden aan alle bezoekers van het museum.

Musee d'histoire de la ville de Luxembourg, Luxemburg

Tijdelijke tentoonstelling: Football Hallelujah!

Na Amsterdam en Basel is de tentoonstelling Football Hallelujah! nu neergestreken in Luxemburg.
Voetbal is in Nederland volkssport nummer een. Om te spelen, maar vooral ook om naar te kijken en eindeloos over te discussiëren. Voetbal is passie, voetbal is oorlog en voetbal is god. Stadions stromen vol, kerken lopen leeg en Studio Sport lijkt de nieuwe zondagbesteding. Toeval? Of is er meer aan de hand? Is voetbal de nieuwe religie?Koninklijk Paleis, Stockholm, Zweden

Koninklijke trouwjurken

De tentoonstelling 'Koninklijke trouwjurken' ter gelegenheid van het 40-jarig huwelijk van de Koning en Koningin van Zweden, toont vijf koninklijke trouwjurken.
De jurken zijn gedragen door Koningin Sylvia, Kroonprinses Victoria, Prinses Madeleine, Prinses Sofia en Prinses Lilian.
Een unieke Podcatcher audiotour leidt het publiek langs deze bijzondere jurken.Het Scheepvaartmuseum, Amsterdam - NL

Tijdelijke tentoonstelling: Drijfveer, 100 jaar verzamelen

De collectie van Het Scheepvaartmuseum had nooit kunnen ontstaan zonder de verzameldrift van individuen. Het verzamelen van unieke objecten is niet alleen iets van vroegere tijden. Waarom verzamelen en bewaren mensen? Om te pronken met hun bezit? Of om het verleden vast te houden? Onze Podcatcher tour loodst je door deze prachtige tentoonstelling.Stedelijk Museum, Amsterdam - NL

Jean Tinguely, Machinespektakel en vaste collectie

Jean Tinguely staat bekend om zijn speelse, stoere machinekunst en explosieve performances. Alles moest anders, alles moest in beweging. Precies 25 jaar na zijn dood presenteert het Stedelijk het retrospectief Machinespektakel: de grootste tentoonstelling van deze kunstenaar ooit in Nederland.
Het museum biedt de Podcatcher aan in het Nederlands, Engels, Frans en Duits. De Podcatcher wordt gratis aangeboden aan alle bezoekers en leidt de bezoekers ook langs de vaste collectie.Alma-Tadema, Fries Museum, Leeuwarden - NL

alma-tadema - klassieke verleiding

Alma-Tadema wekt met zijn schilderijen verhalen uit de oudheid tot leven. Maar welke verhalen vertelt hij eigenlijk en welke symboliek schuilt er achter de objecten die we in zijn werken zien? In een levendige Podcatcher audiotour vertelt acteur Peter Tuinman je alles over zeventien hoogtepunten van de tentoonstelling. Je kiest zelf over welke schilderijen je meer wilt horen waardoor je in alle vrijheid door de tentoonstelling kunt lopen. De verhalentour kost slechts € 1,- per persoon en is ook online te reserveren. De tour is ook in het Engels te beluisteren.


De Nieuwe Kerk, Amsterdam - NL

90 jaar Marilyn Monroe

In het jaar dat ze negentig zou zijn geworden kijkt De Nieuwe Kerk terug op een groot stijlicoon: Marilyn Monroe. Van 1 oktober tot en met 5 februari 2017 is de tentoonstelling over haar leven en haar nalatenschap, met veel persoonlijke bezittingen uit haar laatste huis op 5th Helena Drive in Brentwood, California, te bezoeken. De speciale Podcatcher audiotour werd ingesproken door o.a. Tjitske Reidinga (actrice), Jan Versteegh (BNN-Vara), Claudia Kooij (MM imitator), Manouska Zeegelaar Breeveld (Actrice en zangeres) en Carlo Wijnands (mode-expert en de vormgever van de tentoonstelling).

Museum Het Valkhof, Nijmegen - NL

Gladiatoren, Helden van het Colosseum

Hoe was het om te leven als gladiator? Om te weten dat elke dag je laatste kan zijn, maar ook om aanbeden te worden door 50.000 mensen? Museum Het Valkhof neemt je mee naar het oude Rome. Naar het Colosseum met zijn openbare executies, wilde dieren en schouwspelen. Je krijgt meer dan ooit een kijk in het leven, de angsten en de euforie van de gladiatoren. De Podcatcher audiotour gidst je langs alle hoeken en gaten van deze geschiedenis.BELvue Museum, Brussel - BE

Het resultaat na de winst

Het BELvue ligt in het hart van Brussel en is tegelijk het museum van de Belgische geschiedenis en een centrum voor de democratie. Het wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting . Het BELvue werd opgezet als een plaats waar bezoekers, en vooral jongeren, kunnen kennismaken met België, zijn geschiedenis, zijn sociaal-economische ontwikkeling en zijn institutionele werking.
BELvue Museum won een wedstrijd die Guide ID organiseerde en mag nu de Podcatchers acht maanden gratis gebruiken. Ze maken gebruik van het Podcatcher Platform om de jonge leden van de BELvue Bende (tussen 17 en 25 jaar) de mogelijkheid te geven om een creatieve tentoonstelling te bouwen.

Bourgogne des Flandres, Brugge - BE

Bezoek de brouwerij!

Na bijna 60 jaar is Bourgogne des Flandres terug in de Brugse binnenstad met een eigen brouwerij. Ga op verkenning in de brouwerij en laat je op zolder verrassen door de geur van het mout en de verse hop. Hier wordt voor je eigen ogen gebrouwen!
Tijdens het bezoek ontdek je op eigen houtje meer over hop en het brouwproces, maar kan je ook digitaal leren tappen of naar huis gaan met met jouw foto op de fles! Afsluiten doe je uiteraard met een gratis Bourgogne des Flandres met een uniek zicht op de Brugse reitjes… De Podcatcher audiotour wordt aangeboden in vier talen.

Frans Masereel Centrum, Kasterlee - BE

Vaste collectie en tijdelijke tentoonstellingen

Het Frans Masereel Centrum biedt een werkplaats en residentie aan grafici, kunstenaars en critici die willen werken met diepdruk, hoogdruk, zeefdruk en lithografie. De nadruk ligt vooral op creatie en experiment in het atelier. Het is een grafisch laboratorium waarin de mogelijkheden van grafische toepassingen onderzocht, verbreed, en geherformuleerd worden. Een platform voor het publiek, de kunstenaar en zijn werk. Laat je leiden door de vaste collectie en de tijdelijke tentoonstellingen doormiddel van de Podcatcher audiotour.

Nationaal Monument Kamp Vught

Lancering audiotour

Vanaf donderdag 7 juli 2016 is er voor de Nederlandstalige bezoekers van Nationaal Monument Kamp Vught een Podcatcher tour beschikbaar, met het aangrijpende kampverhaal over de oorlogsjaren 1943-’44.

Kamp Vught was het enige officiële SS-concentratiekamp buiten Duitsland en geannexeerd gebied in Noordwest-Europa. In nog geen twee jaar tijd zaten er ruim 32.000 mannen, vrouwen en kinderen gevangen. Ruim 750 gevangenen vonden in het kamp de dood als gevolg van honger, ziekte, uitputting, mishandeling en executie. De 12.000 joodse gevangenen, en ook veel niet-joodse gevangenen, werden vanuit het kamp op transport gezet en afgevoerd naar de concentratie- en vernietigingskampen van de nazi’s in Duitsland en Polen. De meesten van hen hebben de oorlog niet overleefd.

De Podcatcher tour begeleidt de bezoekers tijdens hun bezoek. Er zijn twintig luisterpunten, verspreid over het voormalige kampterrein. Elk punt vertelt een deel van het verhaal; zoals over de woonbarakken, de appelplaats, het werkkamp, de strafgevangenis, het bunkerdrama en de kindertransporten. Ook citaten van voormalig kampgevangenen zijn in de tour verwerkt.

De productie kwam tot stand door een samenwerking van Stichting Nationaal Monument Kamp Vught met audiotourproducent Gus Maussen en NOS-verslaggever Maino Remmers. Laatstgenoemde sprak ook de Nederlandstalige tour in. Vanaf begin augustus zal ook een Engelse en Duitse versie van de tour beschikbaar zijn.

Compton Verney, UK

Een parel van een kunstgalerij

Compton Verney, gelegen in de Midlands in Engeland, is één van de belangrijkste kunst gallerijen van Warwickshire. Je geniet hier van 6 verschillende permanente collecties, met onder meer Napolitaanse kunst uit 1600-1800; Noord-Europese middeleeuwse kunst van 1450-1650; Britse portretten waaronder schilderijen van Henry VIII, Elizabeth I en Edward VI en werken van Joshua Reynolds; Chinees brons. Compton Verney heeft gekozen voor Guide ID om het verhaal van Groot-Brittannië te vertellen in de jaren vijftig voor de 'Design & Aspiration' tentoonstelling. We zijn erg trots om samen te werken met Compton Verney!

KU Leuven

Bibliotheek lanceert audiotour op Podcatcher

Op de markt in Leuven, op een steenworp afstand van Museum M, vind je de bibliotheek van de KU Leuven. Een historisch gebouw met een prachtige leeszaal en gangen vol verhalen. De Podcatcher leidt je rond en vertelt over de architectuur van het gebouw en de kunstwerken die je er tegen komt. De KU Leuven maakt ook gebruik van MapMyVisit en zet de Podcatcher in bij de expositie 'Op zoek naar Utopia', die zij samen met museum M organiseren.MOCO museum Amsterdam - NL

Unieke tentoonstelling in historisch pand

In de prachtige Villa Alsberg, midden op het museumplein huist sinds april van dit jaar het MoCo Museum (Modern Comtemporary).
In het Moco Museum vind je kunst van beroemde straatartiesten als Banksy en iconische kunstwerken van legendarische kunstenaars als Andy Warhol.
Het museum biedt de Podcatcher aan in het Engels en Nederlands.
Museum de Schotse Huizen Veere

Historisch museum in het mooiste stadje van Zeeland

Na 3 maanden van verbouwing is Museum Veere weer open voor publiek. Achter de karakteristieke gevels van de Schotse Huizen en in het prachtig gerestaureerde Stadhuis komt de geschiedenis van Veere tot leven. De Podcatcher is daar beschikbaar voor volwassenen in 4 talen én er is een leuke kindertour ontwikkeld met quizvragen.Museum M, Leuven - BE

Op zoek naar Utopia

In 2016 is 500 jaar geleden dat de Engelse humanist en staatsman Thomas More in Leuven zijn wereldberoemde boek Utopia publiceerde. De 500e verjaardag van deze culturele en intellectuele mijlpaal is de aanleiding voor een bijzondere tentoonstelling in M. Van 20 oktober 2016 t/m 17 januari 2017 worden de schitterende werken van 15e- en 16e-eeuwse topkunstenaars als Quinten Metsijs, Hans Holbein, Jan Gossaert en Albrecht Dürer samengebracht in een spannend en intrigerend verhaal. Alle bezoekers krijgen een Podcatcher aangeboden om naar het verhaal te luisteren.


Nationaal Archief Den Haag, NL

Onderweg. Met de fotograaf op reis

Vanaf 9 september 2016 tot en met 8 januari 2017 toont het Nationaal Archief in Den Haag een bijzondere fototentoonstelling. Hier ontdek je hoe reizen en fotograferen onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Fotografen leggen sinds de 19e eeuw de ontdekking van nieuwe werelden vast, documenteren de veranderende wereld en brengen exotische oorden in beeld.
Om de verhalen van de fotografen te beluisteren, krijgen alle bezoekers een Podcatcher aangeboden met een ingesproken tour door Thom Hoffmann.


Irish Military War Museum - IRL

Verborgen parel in Dublin

Guide ID werkt graag mee aan uiteenlopende projecten. We zijn dan ook heel blij dat het Irish Military War museum voor ons gekozen heeft. Met veel plezier hebben we met William Sullivan aan deze tour gewerkt, die door hem zelf is ingesproken. Hij vertelt je alles over zijn reis door de Somme en hoe hij samen met zijn team zoveel objecten heeft gevonden die nu te bewonderen zijn in deze verborgen Ierse parel.

Red Light Secrets - NL

Persoonlijk verhaal van een prostitué

In het midden van de Amsterdamse wallen, vind je een intrigerende attractie over het oudste beroep van de wereld. Luister hier via de Podcatcher naar de verhalen van de dames zelf, hun dromen en hun wensen.
Salvador Dali, Brugge - BE

Podcatcher in Brugge!

In de gewelven van het monumentale Belfort midden op de Markt in Brugge bevindt zich Museum-Gallery XPO Salvador Dali. Daar kun je genieten van een hele bijzondere verzameling grafische werken en een reeks beeldhouwwerken van Salvador Dali. De verhalen worden nu verteld via de Podcatcher. De tour is beschikbaar in 4 talen.

Hermitage Catharina de Grootste - NL

Een sprookjesverhaal

De Hermitage Amsterdam biedt alle bezoekers van de tentoonstelling ‘Catharina de Grootste’ een gratis audiotour aan op de Podcatcher met het complete tentoonstellingsverhaal in sprookjesvorm vertelt door de drie acteurs Bram van der Vlugt, Thekla Reuten en Jeremy Baker. Bezoekers die de Podcatcher met hun e-mailadres registreren kunnen de tour thuis nogmaals beluisteren. Bij de audiobalie, in de winkel en in de gang tussen de tentoonstellingen staan hiervoor MapMyVisit zuilen.

Sieboldhuis

Japanmuseum in Leiden, NL

Museum Het Sieboldhuis in Leiden biedt stukken uit het oude en nieuwe Japan aan in een vaste tentoonstelling, maar organiseert ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen. Alle bezoekers kunnen gebruik maken van de Podcatcher voor de vaste collectie.Museum het Rembrandthuis - NL

Historische plek in het centrum van Amsterdam

Het huis waar Rembrandt tussen 1639 en 1658 heeft gewoond en geschilderd is een museum. Vanaf medio mei 2016 biedt het Rembrandthuis al hun bezoekers de Podcatcher aan. De tour, beschikbaar in 10 talen, wordt door de bezoeker zelf gestart. Naast de audiotour gaat het museum ook MapMyVisit integreren.
Darcis, Verviers, België

Chocolade hemel!

Zomer 2016 opende de beroemde chocolatier Jean Philippe Darcis een spectaculair nieuw gebouw in Vervier van 2.8520M2. Hier worden de bezoekers ontvangen in prachtige ruimtes en krijgen alles te weten over de geschiedenis van chocola. Van de tempels in Maya tot aan de oogsten in Mexico. Je vindt hier ook een atelier waar je een inkijk krijgt in de productie van chocolade, macarons en patisserie van hoog niveau maar ook kunt gaan proeven. De Podcatcher is je gids door het gebouw en begeleidt tevens de video’s die je kunt bekijken in je eigen taal.
Secret Valley wildlife park, Wexford, Ierland

Dieren quiz

Bij Guide ID denken we graag ook mee aan projecten waarbij je niet meteen aan een audiotour denkt. Wij zijn dan ook trots op de Podcatcher audiotour in het Secret Valley Wildlife Park in Wexford, één van de meest zuidelijke provincies van de Ierland. De bezoekers van het veelgeprezen Wildlife park kunnen meedoen met een quiz door het park en meer informatie krijgen over al zijn bewoners. Met de Podcatcher wordt niet alleen het bezoek verrijkt, maar krijgen de bezoekers ook meer te weten over alles en iedereen.

Nymans Tuinen, National Trust - UK

Juweel van de National Trust

Nymans Garden is een van de parels van de National Trust Gardens. Guide ID is trots om ook hier onze Podcatcher audiotour door de tuin gelanceerd te hebben. De bezoekers krijgen tijdens hun wandeling door het park en langs de ruines, wat ooit een fantastisch statig huis was, de verhalen te horen van de tuinman en beleeft zo uit de eerste hand hoe het was om te leven in zo'n groot huis. Een prachtig voorbeeld hoe gevarieerd de Podcatcher tours zijn geworden.
House of Bols

Cocktails & Genever experience

House of Bols is onlangs verbouwd tot een nieuwe interactieve experience. De Podcatcher wordt aan alle bezoekers meegeven als persoonlijke gids. In samenwerking met onze partner Yipp, interactive people, wordt de Podcatcher uitgebreid met een interactieve toepassing. Daarnaast zal Bols gebruik gaan maken van onze nieuwe toepassing Long Range AV Synchronisatie. De Podcatcher wordt bij binnenkomst in een ruimte automatisch getriggerd en pakt het geluid van de video presentatie tegelijkertijd synchroon op.
Ecomare

Natuurmuseum, een zeehondenopvang, een zeeaquarium

Ecomare op Texel is een natuurmuseum, een zeehondenopvang, een zeeaquarium en een vogelopvang. Ecomare ligt midden in het Nationaal Park 'Duinen van Texel'. Vanaf medio maart zal de bezoeker aan Ecomare gebruik kunnen maken van de Podcatcher voor de tentoonstellingen. De tour is voor €1 verkrijgbaar aan de kassa en beschikbaar in het Nederlands, Engels en Frans.
Amsterdam Museum - NL

Amsterdam DNA nu met Podcatcher!

We zijn er trots op te mogen melden dat het Amsterdam Museum gekozen heeft voor de Podcatcher. Vanaf medio Januari 2016 krijgen alle bezoekers een Podcatcher aangeboden inclusief in het entreebiljet. De tours worden ingezet bij de permanente collectie en de tentoonstellingen. Onze "after visit tool", MapMyVisit, zal ook in het Amsterdam Museum worden geinstalleerd. Zo kan de bezoeker na afloop de tour in een persoonlijke pagina nog eens herbeleven.
DWDD pop-up 2

Willy kijkt kunst

De Wereld Draait Door organiseert voor de tweede keer een Pop-Up Museum in het Allard Pierson Museum in Amsterdam van 29 januari tm eind mei 2016.
Het thema is ook dit keer: Verborgen Kunstwerken. Negen gastconservatoren zijn in de kelders van 11 musea op zoek gegaan naar verborgen kunstwerken. Elke gastconservator heeft samen met een museum één zaal in het Allard Pierson Museum ingericht geheel naar de idee en smaak van de gastconservator. Sander van de Pavert, bekend van Lucky TV heeft gekozen voor het Mauritshuis. In de speciale audiotour kruipt hij in de huid van Willy en geeft zijn eigen commentaar op een aantal werken in de zaal.

Het Jachthuis Sint Hubertus

Een parel op de Hoge Veluwe

Het Jachthuis Sint Hubertus, het voormalige buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller, is één van de belangrijkste gebouwen van Nederland.
Het Jachthuis is ontworpen door de vermaarde en beroemde architect Hendrikus Petrus Berlage (1856-1934). U kunt het Jachthuis bezoeken door deel te nemen aan een van de vele rondleidingen die worden aangeboden. Voor anderstaligen wordt de Podcatcher ingezet om de rondleiding te kunnen volgen.
Museum Gouda

ERASMUS 'Ik wijk voor niemand'

Museum Gouda organiseert van 6 februari tot 26 juni 2016 een grote tentoonstelling over Erasmus, een van de boeiendste denkers uit de Europese geschiedenis.

Hoe kon deze man, die vijf eeuwen geleden werd geboren, het brengen tot de grote en veelzijdige geleerde die nu nog een bron van inspiratie is? U ontdekt het in een zinderende tentoonstelling met een theatrale opzet, waar u Erasmus in al zijn facetten leert kennen. Herman Pleij, emeritus hoogleraar in de historische Nederlandse letterkunde, is uw gids op de Podcatcher.

Bonnefanten Museum, Maastricht

CERAMIX

Van 16 oktober tot en met 31 januari schittert in het Bonnefanten de tentoonstelling CERAMIX.

In samenwerking met Cité de la céramique (Sèvres), la Maison Rouge (Parijs) presenteert het Bonnefanten een selectie van meer dan 250 topstukken keramische kunst uit internationale museum- en particuliere collecties.
CERAMIX het verhaal van de keramische kunst vanaf het begin van de vorige eeuw tot heden, met ruime aandacht voor de naoorlogse artistieke keramiek productie en hedendaagse kunst in Europa, Noord-Amerika en Azië. Er zijn kunstenaars geselecteerd die in uiteenlopende vormen het materiaal hebben gebruikt, van schilderijen en sculpturen tot installaties in gemengde techniek.
Het gaat om een eigenzinnige selectie, samengesteld door de gastconservatoren Camille Morineau en Lucia Pesapane, met werken van meer dan 100 kunstenaars waaronder Matisse, Rodin, Picasso, Thomas Schütte en Ai Weiwei

De audiotour is beschikbaar in het Nederlands en Engels.

Gallo-Romeins Museum, Tongeren, België

Gladiatoren - Helden van het Colosseum

Oog in oog in de arena. Opperste concentratie, ware doodsverachting. Elke slag kan dodelijk zijn, elk gevecht het laatste. De beklijvende wereld van de gladiatoren komt naar Tongeren en het Gallo-Romeins Museum. Met absolute topstukken uit tal van musea uit heel Europa. En vooral in een unieke samenwerking met het Colosseum van Rome.

Authentieke wapens, helmen, beenbeschermers en tal van andere sprekende attributen laten niets aan de verbeelding over. Samen met grafstenen, godenbeeldjes, gebruiksvoorwerpen, …brengen deze topstukken de leefwereld van de gladiatoren tot leven. En dan zijn er nog de levensechte figuren, de meeslepende films en de boeiende interactieve installaties en workshops,….

Deze tentoonstelling wordt een totaalervaring die je nooit zal vergeten.
Guide ID levert de audiotour in vier talen en tevens MapMyVisit.

Keramiekmuseum Princessehof, Leeuwarden

Tentoonstelling "De 20ste eeuw-keramiek als spiegel van de tijd

Vanaf 5 september presenteert Keramiekmuseum Princessehof de tentoonstelling: De 20ste eeuw – keramiek als spiegel van de tijd.
De tentoonstelling vertelt het verhaal van de twintigste eeuw, vastgelegd en vereeuwigd in keramiek. Circa 400 objecten weerspiegelen, in al hun diversiteit, belangrijke trends en gebeurtenissen uit de eeuw die achter ons ligt. Oriëntalisme, vrouwenemancipatie, de crisisjaren en de opkomende vakantiecultuur, om maar een paar thema's te noemen. Het komt allemaal aan bod. Van teenagerkeramiek tot raketvazen, avant-garde tot massaproduct.
Gastcurator van de tentoonstelling is Frans Leidelmeijer, specialist in kunst en vormgeving uit de periode 1880 tot heden, en bekend van het televisieprogramma ‘Tussen Kunst & Kitsch’.
Bij de tentoonstelling wordt aan alle museumbezoekers een (Nederlandstalige) audiotour aangeboden. Hierin neemt Leidelmeijer u aan de hand. Bij elk thema heeft hij een object voor u geselecteerd.
De Podcatcher audiotour wordt geproduceerd door Gus Maussen, in nauwe samenwerking met het museum.

Nederlands Fotomuseum, Rotterdam

Horst P. Horst, Photographer of Style

Het Nederlands Fotomuseum presenteert voor de eerste keer in Nederland een grote retrospectieve tentoonstelling van het werk van Horst P. Horst (1906-1999), één van de belangrijkste modefotografen van de twintigste eeuw. Horst P. Horst werkte tijdens zijn glansrijke carrière voornamelijk in Parijs, Londen en New York. Als vaste fotograaf van Vogue fotografeerde hij werk van vooraanstaande couturiers als Coco Chanel, portretteerde hij Hollywoodsterren als Marlène Dietrich en werkte hij samen met kunstenaars als Salvador Dalí. Zo bracht hij zestig jaar lang de wereld van mode, kunst, design en theater in beeld. De Podcatcher wordt in het Nederlands en Engels gratis aangeboden aan alle bezoekers.

The British Dental Association (BDA) Museum, Londen, UK

Beluister de audiotour met een stralende glimlach

Dit museum heeft een van de grootste tandenverzamelingen van het Verenigd Koninkrijk. Het vertelt het verhaal van hoe tandheelkunde zich ontwikkelde van een barbier die zijn werk deed op de lokale markt tot de complexe behandelingen die heden ten dage plaatsvinden.

Het museum is gelegen dicht bij Oxford Circus in London. Guide ID verzorgt hier de audiotour waarbij dieper wordt ingegaan op de tandheelkundegeschiedenis.

De Koninck Brouwerij, Antwerpen

Beleef De Koninck Experience; Een bruizende audiotour!

De Koninck Brouwerij in Antwerpen is de afgelopen maanden verbouwd tot een bruizende experience. De nieuwe interactieve brouwerijtour zal je volledig onderdompelen in de wereld van deze Stadsbrouwerij. Het wordt leerzaam, boeiend, maar vooral ook heel plezant.

In verschillende themaruimtes kom je alles te weten over Antwerpen als bierstad, de Belgische bieren en het complete brouwproces. Tal van interactieve middelen en audiovisuele effecten zorgen voor een 360° totaalbeleving. De Podcatcher wordt ingezet om deze tour met behulp van onze AV synchronisatie technieken ook in het Vlaams, Engels, Frans en Duits aan te bieden.

Fort Pannerden

Een nieuwe tour na grote verbouwing

Fort Pannerden is een voormalig 19e-eeuws fort in de Nederlandse gemeente Lingewaard. In 1969 kreeg het fort de status van rijksmonument en sinds 2005 maakt het deel uit van het Nationaal Project Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het Fort ondergaat een grote verbouwing. Bij de heropening in het voorjaar van 2016 starten we met een nieuwe audiotour!
Bannockburn Centre, Stirling

700th anniversary of the battle

Begin 2014 is het Bannockburn Centrum geopend, net voordat het 700 jaar geleden was dat de “Battle of Bannockburn” plaatsvond. In het centrum worden met behulp van vooruitstrevende digitale technologie de strijders tot leven gebracht en kan de “battle” zeer nauwkeuring worden nagespeeld. De Podcatcher zal worden gebruikt om deze unieke ervaring aan alle niet-Engels sprekende bezoekers te bieden. Voor dit project werken wij samen met Bright White die het concept in detail voor het Battle of Bannockburn Centrum heeft ontwikkeld.

Eastnor Castle & Deer park

Hoogtepunten tour!

Vanaf Maart kunt u ook bij Eastnor Castle gebruik maken van de Podcatcher. De tour zal voor maar £1.00 beschikbaar zijn voor alle bezoekers. De audio tour is in het Engels en neemt je mee langs alle hoogtepunten van deze prachtige kasteel en tuin.