guideid.com (English) guideid.co.uk (English) guideid.nl (Nederlands) guideid.de (Deutsch) guideid.be (Nederlands)

Binnenkort

Projecten waar we momenteel aan werken

We hebben altijd klanten die onlangs een contract hebben getekend en nog bezig zijn hun tours en interactie te ontwikkelen. We willen je graag op de hoogte houden en laten zien aan welke nieuwe en uitdagende projecten wij werken.

The Museum of Fine Arts, Houston TX USA

Tudors to Windsors: British Royal Portraits van Holbein tot Warhol

Ook bij hun nieuwe tentoonstelling gaat het Museum of Fine Arts, Houston weer gebruik maken van de Podcatcher audiotour. De tentoonstelling 'Tudors to Windstors' zal een nieuw licht werpen op veranderende ideeën over monarchie en natie in Groot-Brittannië. De tentoonstelling toont portretten van Britse royalty's van 500 jaar, van kunstenaars van Hans Holbein en Sir Joshua Reynolds tot Annie Leibovitz en Andy Warhol. Bezoekers krijgen de kans om oog in oog te komen met de fascinerende figuren van de Britse royalty. Onder de vele tentoongestelde werken zijn portretten van koning Hendrik VIII, koningin Elizabeth I, koning George I, koningin Victoria, koningin Elizabeth II, prinses Diana en prins William.

Museum van Oudenaarde, Oudenaarde, België

Adriaen Brouwer- Meester van Emoties

Het MOU organiseert tussen 15 september en 16 december 2018 een ambitieuze tentoonstelling over de schilder Adriaen Brouwer (1606 Oudenaarde - 1638, Antwerpen), tijdgenoot van P.P. Rubens. Adriaen Brouwer werd wellicht in Oudenaarde geboren als zoon van een kartonschilder van Oudenaardse wandtapijten. Vanuit kunsthistorisch oogpunt is Brouwers oeuvre van uitzonderlijk belang: als overgangsfiguur slaat hij een brug tussen de zestiende-eeuwse Bruegeltraditie en de landschaps- en genretaferelen van de volgende eeuw. Ondanks zijn roem in eigen tijd geniet Adriaen Brouwer vandaag (nog) niet de bekendheid van tijdgenoten als een Rubens of Van Dyck. Hij was nochtans zeer getalenteerd en zijn werk erg gegeerd; ondermeer Rubens en Rembrandt waren fervente verzamelaars. De toegankelijkheid en de gelaagdheid van zijn werk maken Brouwer een van de boeiendste schilders van de Lage Landen.

Nationaal Archief, Den Haag, NL

Face to Face

Wat hebben Mata Hari en Monica Lewinsky met elkaar gemeen? En wat verbindt Dries van Agt en Yasser Arafat met elkaar? Ontdek in de tentoonstelling Face to Face hoe personen die op het eerste gezicht niet veel met elkaar delen, samen een verhaal vertellen. Laat je meeslepen door 100 unieke portretfoto’s die in verrassende en spannende combinaties worden getoond. Van artiesten Elvis Presley en André Hazes tot aan stijliconen Audrey Hepburn en Marilyn Monroe. Bijzondere archiefstukken en audiofragmenten brengen de portretten tot leven.
Bezoek tussen 14 september 2018 en 14 januari 2019 het Nationaal Archief en laat je verrassen door bijzondere portretten uit de grootste fotocollectie van Nederland.

Gallo Romeins Museum, Tongeren, Belgie

Stonehenge - Voorbij het mysterie

In het zuiden van Engeland verrijst 2500 voor Christus een indrukwekkend circkelvormig bouwwerk met gigantische rechtopstaande stenen. Vandaag staat de constructie bekend als Stonehenge. Ontdek er alles over in een intrigerende tentoonstelling in het Gallo-Romeins Museum vanaf 13 oktober 2018 tot 21 april 2019. U hoort en ziet interviews met archeologen, 3D-visualisaties, mooie schaalmodellen ... Authentieke grafvondsten getuigen van de feesten, ceremonies en begrafenisrituelen die het leven van de Stonehenge-mensen kleurden. Sfeervolle filmbeelden tonen een glimp van hun cultuur. De Podcatcher begeleidt u hierbij door de expo.
Raak in de ban van Stonehenge: één van de grootste mysteries uit de menselijke geschiedenis.

Sint Pieters Abdij, Gent, Belgie

Lang leve de Muziek!

60 jaar liedjes uit de Lage Landen. Historische Huizen Gent, VRT en Tijdsbeeld & Pièce Montée nemen je mee op sleeptouw door 60 jaar Nederlandstalige populaire muziek uit Vlaanderen en Nederland. Een echte belevingstentoonstelling met meer dan 2000 m2 interactieve muziekbeleving boordevol verrassende opstellingen en leuke doe-dingen. De Podcatcher laat je de muziek horen en de verhalen erachter! Redenen genoeg om naar Gent te komen tussen 5 oktober 2018 en 26 mei 2019.