guideid.com (English) guideid.co.uk (English) guideid.nl (Nederlands) guideid.de (Deutsch) guideid.be (Nederlands)

Spannende nieuwe projecten

Nieuwsbrief April 2014

Het eerste kwartaal van het jaar ligt al weer achter ons. Tijd vliegt! Ik betrap mezelf erop steeds aan het begin van de maand hetzelfde te zeggen: 'Ongelooflijk, het is al....

Als ik begin aan de nieuwsbrief, ben ik meestal een tijdje bezig met nadenken over wat er de afgelopen maanden is gebeurd. Het afgelopen kwartaal is er zo veel gebeurd, dat ik binnen een paar seconden een lange lijst had en een keuze moest maken waar ik het over ga hebben. Ik hoop voor jullie de meest interessante onderwerpen te hebben gekozen.


Misschien wel het meest spannende project in het Verenigd Koninkrijk tot nu toe is een paar weken geleden gelanceerd: the Battle of Bannock Burn. Een speciaal artikel hierover vind je verder op in deze nieuwsbrief, waar we ook vertellen over ons nieuwste project in Duitsland, het Botanisch museum, en over de Hermitage in Amsterdam.

Op technisch gebied zijn er een paar mooie ontwikkelingen gedaan, wat dacht je van al die mooie tours die nu in de App te vinden zijn en daarin ook de nieuwe opties om ook video's te tonen en stops te activeren via een interactieve kaart.Voor kindertours is in het platform een uitbreiding gemaakt, zodat we nu scores kunnen toekennen en speciale quizzen maken. Voor kinderen een stimulerende factor om meer te kunnen leren. De derde en misschien wel belangrijkste ontwikkeling is 'Map My Visit', een nieuwe marketingtool om een email database te creëren en tegelijkertijd de omzet per bezoeker te vergroten. Lees meer over deze 3 ontwikkelingen in het artikel 'nieuwste ontwikkelingen'.

Wil je na het lezen van de nieuwsbrief meer horen, aarzel niet om contact op te nemen. Iets waar je over na zou kunnen denken is een zgn. trial, waarbij we een mooi aanbod kunnen doen met 0% risico. Lees meer hierover verder op in de nieuwsbrief.

Zoals je ziet, zijn we behoorlijk druk geweest en zijn dit enkel een paar van de projecten waar we het eerste kwartaal mee bezig waren. We hopen dat jullie net zo druk zijn geweest en de komende maanden ook zoveel succes zullen hebben!

Frits Polman

Nieuwe Projecten

We heten onze nieuwe klanten van harte welkom

UK & Ireland:
The Battle of Bannock Burn
Een baanbrekend digitaal bezoekerscentrum in Schotland.Het enige 100% digitaal gemaakte project in het Verenigd Koninkrijk. De Podcatchers worden gebruikt voor de buitenlandse talen en is beschikbaar in het Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans en Schots Gaelisch. Voor dit project wordt een speciale interactive tool ingezet. Hiermee kan een Podcatcher worden gedetecteerd en het centrale systeem laten weten dat er een buitenlandse bezoeker aanwezig is.

NL:
Hermitage
Expeditie Zijderoute. Schatten uit de Hermitage.
Nog tot en met 5 september 2014 is in de Hermitage Amsterdam de tentoonstelling Expeditie Zijderoute. Schatten uit de Hermitage te zien. Met behulp van de Podcatcher kan de bezoeker zelf de handelsroutes afleggen, antieke schatten ontdekken en onherbergzame streken doorkruisen, waar eeuwen geleden karavanen langs koninkrijken, kloosters en nomadenstammen trokken. De tour is beschikbaar in het Nederlands, Engels en Duits.

DE:
Botanisches Museum
De tentoonstelling in het Botanisch museum in Berlijn "Kaukasus. Diversiteit aan planten tussen de zwarte en Kaspische zee", start in Mei 2014. Met de Podcatcher kun je de familietour doen die je zal helpen de adembenemende schoonheid en diversiteit van de natuur tussen groot en klein Kaukaus te ontdekken. De wandeling door de botanische tuinen brengt je langs levende planten uit de Kaukasus, het bezoek aan de tentoonstelling in het Botanische Museum vertelt je over de typische biotopen en het onderzoek en leer je meer over de belangrijke boerderij- en tuinplanten uit de Kaukasus.

Guide ID's nieuwste ontwikkelingen

Kom meer te weten over de laatste ontwikkelingen van ons platform

App
Na de lancering van de nieuwste versie van onze Podcatcher App voor IOS en Android zijn er al een flink aantal musea die hun tour aanbieden in de App. Download de App en geniet thuis alvast van de tours van o.a. het Edams Museum, Museum M in Leuven, Garden Museum in Londen, Royal Museum Greenwich, de Twentse Welle, Het Wereldmuseum en Het West Fries Museum. Behalve audio, tekst en foto’s is het nu voor IOS gebruikers nu ook mogelijk een interactieve kaart te integreren om de stops te activeren en video’s toe te voegen.

Wij helpen je graag met het publiceren van de tour in de App. Voor meer informatie ga naar de website of neem contact op met een van onze business managers.

Map My VIsit
Dit is nieuwste uitbreiding aan één van de belangrijkste elementen van het Podcatcher platform; Marketing. Map My Visit is ontworpen om erfgoedinstellingen zoals musea en kunstgalleries te helpen een database samen te stellen van emailadressen. Daarnaast is het mogelijk de bezoekerservaring uit te breiden door, na het bezoek, in contact te blijven met de bezoeker door de bestaande (en extra) content online aan te bieden. Zo kan de bezoeker zijn of haar favoriete stops nog eens beluisteren en bekijken. Vervolgens is het mogelijk om de bezoeker passende producten aan te bieden om daarmee de omzet te verhogen.
Een interessant artikel hierover is onlangs gepubliceerd op de museum and heritage website, welke hier te lezen is.

Kids quiz
Dat de Podcatcher heel geschikt is voor kindertours weten al veel van onze klanten. Met behulp van de ABC knoppen kunnen quizjes en speurtochten gemaakt worden. Nieuw is dat er nu ook scores gekoppeld kunnen worden aan de antwoorden die de kinderen kunnen geven op de vragen die je wilt stellen. Tijdens de tour worden de scores opgeslagen van elke individuele Podcatcher. Aan het eind van de tour kunnen de scores worden uitgelezen via een speciale IDentifier. Museum Op Solder in Amsterdam, het Natuur Historisch Museum in Rotterdam en het museum van de Twintigste eeuw maken al gebruik van deze interactieve optie voor kinderen.

Hun inzet en passie is duidelijk en standvastig geweest van onze eerste ontmoeting tot en met de aflevering van het project.

Ioannis Ioannidis, Interpretation manager, English Heritage

Trial aanbod

Test het systeem gedurende 6 maanden, zonder financieel risico

Met de Trial kun je alle elementen van het systeem 6 maanden proberen. Je kunt er voor kiezen de audiotours aan al je bezoekers gratis mee te geven of juist in te zetten om extra omzet te genereren. Voor beide opties geldt dat wij de volgende elementen leveren: gratis App, evaluatie rapporten, standaard enquête, alle benodigde hardware, software, eigen logo op de Podcatchers en de IDentifiers. Voor de meeste trials geldt dat we ook de kosten voor het maken van de content in één taal kunnen financieren. Als je na de trial door wilt met ons systeem, gebruiken we de, tijdens de testperiode, verzamelde gegevens om een passend contract op te stellen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met een van onze Business Managers.

Binnenkort

Projecten waar we momenteel aan werken

We hebben altijd klanten die onlangs een contract hebben getekend en nog bezig zijn hun tours en interactie te ontwikkelen. We willen je graag op de hoogte houden en laten zien aan welke nieuwe en uitdagende projecten wij werken.

Kode, Bergen, Norway

Edvard Munch- There are Worlds Within Us

Eusebiuskerk, Arnhem, NL

Vanaf 6 september – Nieuw in de Eusebiustoren!

Prinsenhof, Delft, NL

Pieter de Hooch- Uit de schaduw van Vermeer

KBR, Brussel

The world of Bruegel in Black and White

Holocaust Museum Houston, Houston, TX USA

Wees getuige van de ongekende expansie en revitalisatie van dit belangrijke museum

Bechtler Museum of Modern Art, Charlotte, USA

Nomadische muurschilderingen: wandtapijten van de moderne tijd

Centrum Ronde van Vlaanderen, Oudenaarde, België

Dé fietsexperience van België

Thermenmuseum, Heerlen, NL

Het verhaal van de Romeinen in Limburg

U.S. Army Museum of Hawaii, Honolulu, VS

Een kijkje in het verleden van Hawaii

Zien is geloven

Kom het platform live bekijken

De Podcatcher Walk-in is een ideale gelegenheid om zelf te komen kijken hoe het platform werkt en hoe bezoekers het ervaren. De Walk-ins hebben een zeer informele sfeer. Het idee is dat je met je collega's een tour doet als een normale bezoeker, waarna je door een van onze business managers wordt uitgenodigd voor een kort gesprek en een kop koffie. Dit biedt je de kans om meer specifieke informatie te ontvangen en vragen te stellen.

Datum Locatie Plaats