guideid.com (English) guideid.co.uk (English) guideid.nl (Nederlands) guideid.de (Deutsch) guideid.be (Nederlands)

Binnenkort

Projecten waar we momenteel aan werken

We hebben altijd klanten die onlangs een contract hebben getekend en nog bezig zijn hun tours en interactie te ontwikkelen. We willen je graag op de hoogte houden en laten zien aan welke nieuwe en uitdagende projecten wij werken.

Gemeentemuseum, Den Haag NL

De ontdekking van Piet Mondriaan

Gemeentemuseum Den Haag neemt bezoekers in de zomer van 2017 mee op reis door het leven en werk van Piet Mondriaan. Deze tentoonstelling toont voor het eerst de volledige collectie, die uit maar liefst 300 werken bestaat. Guide ID is verheugd dat het Gemeentemuseum voor de Podcatcher heeft gekozen als audiotour.

Memorial Museum Passchendaele, Zonnebeke Belgie

Slagveld vol historie

Als je te weten wil komen wat er in de Eerste Wereldoorlog gebeurd is, dan is het Memorial Museum Passchendaele een bezoek waard. Het museum herinnert aan de Slag om Passendaele in 1917, dit jaar 100 jaar geleden. Leer meer over deze bijzondere plek met onze Podcatcher audiotour die vanaf mei beschikbaar is.

Quinta da Regaleira, Sintra Portugal

Magische tuinen

Quinta de Regaleira is een prachtige 20e eeuwse residentie in Sintra, nabij Lissabon. Het landhuis telt vijf verdiepingen en heeft een gotische façade vol ornamenten. Maar de echte trekpleister ligt daarachter; de betoverende tuinen. De tuinen van Quinta de Regaleira bevatten naast veel groen namelijk ook geheime tunnels en veel verborgen symboliek. Ga op ontdekkingstocht met de audiotour en wie weet wat je tegenkomt..

Kina Slott, Drottningholm Zweden

Chinees paviljoen in Zweden

Het Chinees Paviljoen (Kina Slott in het Zweeds) geldt als één van de belangrijkste voorbeelden van de chinoiserie; een stroming waar de Chinese stijl centraal staat. Vanaf 1 mei leidt een nieuwe audiotour je rond door het paviljoen en de tuinen van deze bijzondere plek waar China en Zweden samenkomen.

Gustave III's Antikmuseum, Stockholm Zweden

Antieke kunst in Stockholm

Stockholm en sculpturen uit het Romeinse Rijk. Misschien niet de meest voor de hand liggende combinatie. Maar ook in de Zweedse hoofdstad kun je genieten van prachtige antieke beeldhouwwerken. Door koning Gustave III in de 18e eeuw speciaal naar Zweden overgebracht. Een bezoek aan het Gustave III Antikmuseum is dan ook zeker de moeite waard. Vergeet natuurlijk niet om de Podcatcher mee te pakken!

Heath Robinson Museum, Pinner, UK

Illustraties en Cartoons

De Podcatcher heeft ook een nieuw thuis gevonden in het Heath Robinson Museum in Pinner, nabij Londen. Dit museum is gewijd aan cartoonist en illustrator Heath Robinson en laat onder meer boeken, foto’s, films en digitale media zien. Met de Podcatcher kom je als bezoeker alles te weten over het leven en werk van deze bijzondere illustrator.

Manchester Art Gallery, Manchester, UK

Manchester in de jaren ’60 en ‘70

De Manchester Art Gallery is een van de belangrijkste kunstlocaties in Manchester. Vanaf april zal daar een tentoonstelling over het fotografisch werk van Shirley Baker te zien zijn met foto’s uit de jaren ’60 en ‘70. Het museum heeft inwoners van Machester opgeroepen hun herinneringen uit die tijd te delen en dat is, samen met het verhaal van de curator, in de audiotour te beluisteren. Door de Podcatcher te gebruiken komen de foto’s en de verhalen dus echt tot leven!

Powerscourt Gardens, Wicklow, IRL

19 hectare vol schoonheid

We zijn trots te melden dat we de komende 5 jaren gaan samen werken met Powerscourt Garden. Deze tuin, in het Ierse Wicklow County, werden door National Geographic gekozen tot nummer 3 van ’s werelds mooiste tuinen. Guide ID is dan ook trots om hen te helpen het verhaal van deze bijzondere tuin te vertellen. De audiotour is in 5 talen te beluisteren.

Russborough House and Gardens, Wicklow, IRL

Levendige geschiedenis en cultuur

Guide ID is verheugd vanaf april te gaan werken met Russborough House and Gardens. Hun nieuwe Tuinen- en Parktour is verspreid over vele hectares en de Podcatcher zal alle bezoekers begeleiden en zo vele mooie verhalen vertellen. Naast een tour voor volwassenen, is er ook een boeiende kindertour te beluisteren.

Yorkshire Museum of Farming, UK

Landbouw door de eeuwen heen

Hoe verbouwden de Romeinen hun voedsel? En hoe deed men dat in de Middeleeuwen? Bezoek Het Yorkshire Museum van Landbouw en vind antwoord op deze vragen. Door de bezoekers in verschillende tijden mee terug te nemen, vertelt de Podcatcher het landbouwverhaal van verleden tot heden. Je krijgt daardoor een mooi beeld van hoe belangrijk agricultuur is voor onze maatschappij.

Fries Scheepvaart Museum, Sneek, NL

Vaste presentatie

Het museum toont een brede collectie scheepvaart met speciale aandacht voor de Friese kustvaart, de binnenvaart (met skûtsjes bijvoorbeeld), de beurtvaart, de visserij, de vrachtvaart, de scheepsbouw en de Friese Admiraliteit. Uniek is de afdeling pleziervaart met oude en moderne zeiljachten. In de historische afdeling van de stad Sneek wordt uitgebreid stilgestaan bij de geschiedenis van de stad en de omgeving. Er is aandacht voor de Sneker Waterpoort, er zijn prachtige stijlkamers uit de 18de en 19de eeuw en in de zilverzaal staan de producten van de Sneker Zilversmeden te pronken.

Vanaf 1 januari 2017 is de Podcatcher beschikbaar in het Fries Scheepvaartmuseum. De tour is beschikbaar in 3 talen en zal ook via MapMyVisit worden aangeboden aan alle bezoekers van het museum.

The Observatory Science Centre - UK

Kom meer te weten in Brighton

Waar je ook vandaan komt, wetenschap en het universum zijn enorm belangrijk. Wij zijn dan ook heel blij samen te mogen werken met het Observatory & Science Centre in Brighton. Vanaf september leidt een nieuwe audiotour je door de ruimte en neemt je mee naar onbekende grenzen.

Irish Military War Museum - IRL

Verborgen parel in Dublin

Guide ID werkt graag mee aan uiteenlopende projecten. We zijn dan ook heel blij dat het Irish Military War museum voor ons gekozen heeft. Met veel plezier hebben we met William Sullivan aan deze tour gewerkt, die door hem zelf is ingesproken. Hij vertelt je alles over zijn reis door de Somme en hoe hij samen met zijn team zoveel objecten heeft gevonden die nu te bewonderen zijn in deze verborgen Ierse parel.