guideid.com (English) guideid.co.uk (English) guideid.nl (Nederlands) guideid.de (Deutsch) guideid.be (Nederlands)

Binnenkort

Projecten waar we momenteel aan werken

We hebben altijd klanten die onlangs een contract hebben getekend en nog bezig zijn hun tours en interactie te ontwikkelen. We willen je graag op de hoogte houden en laten zien aan welke nieuwe en uitdagende projecten wij werken.

Columbus Metropolitan Library, Columbus, OH USA

This library in the heart of downtown Columbus’ Discovery District was first opened to the public in 1907 thanks to a generous gift from industrialist Andrew Carnegie. After a major renovation in 2016, the main library continues to be a cornerstone of the Columbus community that inspires reading and connects people. We are pleased to be adding our Podcatcher audio guides to the experience at this beautiful library.

The Museum of Fine Arts, Houston TX USA

Glory of Spain: Treasures from the Hispanic Society Museum & Library

Unparalleled outside of Spain, the collections of the New York-based Hispanic Society Museum & Library focus on the art and culture of Spain, Portugal, Latin America, and the Philippines up to the early 20th century. The traveling exhibition Glory of Spain showcases some 200 objects spanning more than 4,000 years of Hispanic art and culture, featuring artifacts from Roman Spain and decorative arts and manuscripts of Islamic Spain.

Museum voor Schone Kunsten, Gent, BE

De grootste Jan van Eyck-tentoonstelling ooit

In 2020 organiseert het Museum voor Schone Kunsten (MSK) de grootste Jan van Eyck-tentoonstelling ooit. Slechts twintig werken zijn er bewaard van deze Vlaamse meester.

Wil je het wonder beleven dat tijdgenoten van Jan van Eyck voelden toen ze kennis maakten met zijn werk? Kom dichterbij Jan van Eycks meesterschap dan ooit en bewonder zijn revolutionaire blik en genie in detail. ‘Van Eyck. Een optische revolutie’ is absoluut een once-in-a-lifetime-beleving. Dit alles in de context van het themajaar ‘OMG! Van Eyck was here’ in Gent.

Neem een Podcatcher en luister naar de verhalen achter Van Eycks meesterstukken.

Airborne Museum Hartenstein, Oosterbeek, NL

Het Airborne Museum ‘Hartenstein’ in Oosterbeek, Nederland, is gewijd aan de Slag om Arnhem waarbij geprobeerd werd een brughoofd te vormen op de noordelijke oevers van de Rijn in september 1944. Hartenstein was het hoofdkwartier van de eerste Britse Airborne Division.

Neem een Podcatcher om naar alle verhalen over de Slag om Arnhem te luisteren.

Cheekwood Estate & Gardens, Nashville, TN

Cheekwood is een botanische tuin van 55 hectare en kunstmuseum dat zich bevindt op het historische landgoed Cheek.

Het was oorspronkelijk gebouwd als huis voor Leslie en Mabel Cheek in 1929 en is een van de mooiste voorbeelden van een Amerikaans landgoed uit deze tijd. Sinds de opening in 1960 als kunstmuseum en botanische tuin heeft Cheekwood kunsttentoonstellingen van wereldklasse georganiseerd, spectaculaire tuinen en een ongekend landgoed gepresenteerd.

Ontdek het historische Cheek-landgoed met de Podcatcher.

Stichting Van Gogh Village Nuenen, NL

Vicent van Gogh Village

In het Vincentre-museum kun je Nuenen beleven zoals het was in 1883 toen Vincent van Gogh er ging wonen. Volg hier Vincent van Goghs pad. Wat het zo bijzonder maakt is dat je de verhalen over Vincent van Gogh door zijn schilderijen en brieven kunt beleven vanuit deze historische historische plek.

Neem een Podcatcher en luister naar de verhalen over hem en lees zijn brieven over Nuenen van de periode toen hij er werkte en woonde tussen 1883 en 1885.

Museon, Den Haag, NL

Het bijzondere van het Museon is de unieke combinatie van mens- en natuurwetenschappen onder één dak.

Het Museon is hét museum om alles te weten te komen over cultuur en wetenschap. Het Museon bestaat al sinds 1904 en de collectie telt inmiddels zo’n 260.000 objecten.

Ontdek meer dan 260.000 objecten en neem een Podcatcher om naar de verhalen die achter de collectie schuilen te luisteren

Nationaal Park De Hoge Veluwe - Jachtslot Sint Hubertus, NL

Het Jachthuis Sint Hubertus, het voormalige buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller, is één van de belangrijkste gebouwen van Nederland.

Het Jachthuis is ontworpen door de beroemde architect Hendrikus Petrus Berlage (1856-1934). Berlage werkte al voor de Kröllers voordat hij deze omvangrijke opdracht kreeg; de eerste opdracht was het ontwerpen van een kantoorgebouw in Londen. Een andere was die van het ontwerpen van de Schipborg, een modelboerderij in het Drentse Anloo.

Neem een Podcatcher en luister naar het verhaal van dit iconische gebouw.

Bechtler Museum of Modern Art, Charlotte, USA

Nomadische muurschilderingen: wandtapijten van de moderne tijd

Deze tentoonstelling geeft een overzicht van meer dan 40 wandtapijten gemaakt door kunstenaars waar je het niet direct van verwacht. Kunstenaars als Alexander Calder, Le Corbusier, Ebony Patterson, Pablo Picasso associeer je immers eerder met schilderkunst of architectuur. Des te leuker en onverwachter is deze tentoonstelling, te zien van 5 april tot 1 december 2019. De tentoonstelling belicht de verzameling wandtapijten uit het museum uit het midden van de 20e eeuw en zal daarnaast een licht werpen op een uniek medium dat belangrijk is geweest voor vele grote moderne en hedendaagse kunstenaars. Guide ID is blij dat de Podcatcher ingezet wordt bij deze prachtige tentoonstelling!

U.S. Army Museum of Hawaii, Honolulu, VS

Een kijkje in het verleden van Hawaii

Helikopters, tanks, wapens die nu het zwijgen worden opgelegd en lege bunkers heten je welkom in het US Army Museum of Hawaii. Eens een bastion gebouwd om Hawaii te beschermen tegen binnenvallende troepen, nu is het een museum dat het militaire verhaal van Hawaii vertelt. Alle verhalen worden grafisch weergegeven in displays met foto's en geluidseffecten, waardoor een echte "jij was daar" ervaring ontstaat. Guide ID is verheugd om met de Podcatcher deze verhalen tot leven te brengen!