guideid.com (English) guideid.co.uk (English) guideid.nl (Nederlands) guideid.de (Deutsch) guideid.be (Nederlands)

Binnenkort

Projecten waar we momenteel aan werken

We hebben altijd klanten die onlangs een contract hebben getekend en nog bezig zijn hun tours en interactie te ontwikkelen. We willen je graag op de hoogte houden en laten zien aan welke nieuwe en uitdagende projecten wij werken.

MOCO museum Amsterdam - NL

Unieke tentoonstelling in historisch pand

In de prachtige Villa Alsberg, midden op het museumplein huist sinds april van dit jaar het MoCo Museum (Modern Comtemporary).
In het Moco Museum vind je kunst van beroemde straatartiesten als Banksy en iconische kunstwerken van legendarische kunstenaars als Andy Warhol.
Het museum biedt de Podcatcher aan al haar bezoekers inclusief in het entreebiljet aan. De tour is beschikbaar in het Engels en Nederlands.

Powerscourt Garden - UK

De nummer drie tuin van de wereld

Graag introduceren wij hier onze nieuwste klant, Powerscourt Garden, in het graafschap Wicklow aan de oostkust van Ierland. Volgens National Geographic is dit de nummer 3 van de mooiste tuinen van de wereld! Maar ook al zonder die onderscheiding is Powerscourt echt een prachtige plek met een ongelooflijk bijzonder verhaal. En nu is het aan Guide ID dat verhaal te mogen vertellen. Vanaf september is de Podcatcher beschikbaar voor een kwart miljoen bezoekers in 5 talen, en met behulp van MapMyVisit zal Powerscourt ook na het bezoek een mooie herinnering meegeven aan iedereen die de tour heeft beluisterd.

Salvador Dali, Brugge - BE

Podcatcher nu ook in Brugge!

In de gewelven van het monumentale Belfort midden op de Markt in Brugge bevindt zich Museum-Gallery XPO Salvador Dali. Daar kun je genieten van een hele bijzondere verzameling grafische werken en een reeks beeldhouwwerken van Salvador Dali. De verhalen worden nu verteld via de Podcatcher. De tour is beschikbaar in 4 talen.

Anne Frank huis - NL

Een audiotour door het achterhuis!

Wij zijn enorm trots te mogen aankondigen dat het Anne Frankhuis heeft besloten vanaf december 2016 de Podcatcher te gaan gebruiken voor haar allereerste audiotour door het achterhuis. Het Anne Frankhuis maakt al langer gebruik van onze speler voor haar videoruimte, maar zal straks de Podcatcher aan alle bezoekers gaan bieden. De komende maanden werkt het museum aan de inhoud van de tour, die ongetwijfeld vele internationale bezoekers zal gaan ontroeren.

Nymans Tuinen, National Trust - UK

Juweel van de National Trust

Nymans Garden is een van de parels van de National Trust Gardens. Guide ID is trots te melden dat wij vanaf de zomer van 2016 onze Podcatcher audiotour mogen lanceren in de tuin. De bezoekers krijgen tijdens hun wandeling door het park en langs de ruines, wat ooit een fantastisch statig huis was, de verhalen te horen van de tuinman en beleeft zo uit de eerste hand hoe het was te leven in zo'n groot huis. Een prachtig voorbeeld hoe gevarieerd de Podcatcher tours zijn geworden.

The Observatory Science Centre

Kom meer te weten in Brighton

Waar je ook vandaan komt, wetenschap en het universum zijn enorm belangrijk. Wij zijn dan ook heel blij samen te mogen werken met het Observatory & Science Centre in Brighton. Vanaf september leidt een nieuwe audiotour je door de ruimte en neemt je mee naar onbekende grenzen.

Irish Military War Museum

Verborgen parel in Dublin

Guide ID werkt graag mee aan uiteenlopende projecten. We zijn dan ook heel blij dat het Irish Military War museum voor ons gekozen heeft. Met veel plezier hebben we met William Sullivan aan deze tour gewerkt, die door hem zelf is ingesproken. Hij vertelt je alles over zijn reis door de Somme en hoe hij samen met zijn team zoveel objecten heeft gevonden die nu te bewonderen zijn in deze verborgen Ierse parel.

KU Leuven

Bibliotheek lanceert audiotour op Podcatcher

Op de markt in Leuven, op een steenworp afstand van Museum M, vind je de bibliotheek van de KU Leuven. Een historisch gebouw met een prachtige leeszaal en gangen vol verhalen. De Podcatcher leidt je rond en vertelt over de architectuur van het gebouw en de kunstwerken die je er tegen komt. De KU Leuven maakt ook gebruik van MapMyVisit en zal dit najaar de Podcatcher gaan inzetten bij de expositie Utopia, die zij samen met museum M organiseren.

Compton Verney

Een parel van een kunst gallerij

Compton Verney, gelegen in de Midlands in Engeland, is één van de belangrijkste kunst gallerijen van Warwickshire. Je geniet hier van 6 verschillende permanente collecties, met onder meer Napolitaanse kunst uit 1600-1800; Noord-Europese middeleeuwse kunst van 1450-1650; Britse portretten waaronder schilderijen van Henry VIII, Elizabeth I en Edward VI en werken van Joshua Reynolds; Chinees brons. Compton Verney heeft gekozen voor Guide ID om het verhaal van Groot-Brittannië te vertellen in de jaren vijftig voor de 'Design & Aspiration' tentoonstelling. We zijn erg trots om samen te werken met Compton Verney!

Museum de Schotse Huizen Veere

Historisch museum in het mooiste stadje van Zeeland

Na 3 maanden van verbouwing is Museum Veere weer open voor publiek. Achter de karakteristieke gevels van de Schotse Huizen en in het prachtig gerestaureerde Stadhuis komt de geschiedenis van Veere tot leven. De Podcatcher is daar beschikbaar voor volwassenen in 4 talen én er is een leuke kindertour ontwikkeld met quizvragen.

Museum M, Leuven

Utopia

In 2016 is 500 jaar geleden dat de Engelse humanist en staatsman Thomas More in Leuven zijn wereldberoemde boek Utopia publiceerde. De 500e verjaardag van deze culturele en intellectuele mijlpaal is de aanleiding voor een bijzondere tentoonstelling in M. Van 20 oktober 2016 t/m 17 januari 2017 worden de schitterende werken van 15e- en 16e-eeuwse topkunstenaars als Quinten Metsijs, Hans Holbein, Jan Gossaert en Albrecht Dürer samengebracht in een spannend en intrigerend verhaal. Alle bezoekers krijgen een Podcatcher aangeboden om naar het verhaal te luisteren.

Nationaal Archief Den Haag

Onderweg. Met de fotograaf op reis

Vanaf 9 september 2016 tot en met 8 januari 2017 toont het Nationaal Archief in Den Haag een bijzondere fototentoonstelling. Hier ontdek je hoe reizen en fotograferen onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Fotografen leggen sinds de 19e eeuw de ontdekking van nieuwe werelden vast, documenteren de veranderende wereld en brengen exotische oorden in beeld.
Om de verhalen van de fotografen te beluisteren, krijgen alle bezoekers een Podcatcher aangeboden!

Sieboldhuis

Japanmuseum in Leiden

Museum Het Sieboldhuis in Leiden biedt stukken uit het oude en nieuwe Japan aan in een vaste tentoonstelling, maar organiseert ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen. Vanaf eind juni kunnen alle bezoekers gebruik maken van de Podcatcher voor de vaste collectie.

Secret Valley wildlife park, Wexford, Ierland

Dieren quiz

Bij Guide ID denken we graag ook mee aan projecten waarbij je niet meteen aan een audiotour denkt. Wij zijn dan ook trots te mogen melden dat wij binnenkort de Podcatcher audiotour zullen lanceren in het Secret Valley Wildlife Park in Wexford, één van de meest zuidelijke provincies van de Ierland. De bezoekers van het veelgeprezen Wildlife park kunnen meedoen met een quiz door het park en meer informatie krijgen over al haar bewoners. Met de Podcatcher wordt niet alleen het bezoek verrijkt,maar krijge de bezoekers ook meer te weten over alles en iedereen.

Darcis, Verviers, België

Chocolade hemel!

Deze zomer opent de beroemde chocolatier Jean Philippe Darcis een spectaculair nieuw gebouw in Vervier van 2.8520M2. Hier worden de bezoekers ontvangen in prachtige ruimtes en krijgen alles te weten over de geschiedenis van chocola. Van de tempels in Maya tot aan de oogsten in Mexico. Je vindt hier straks ook een atelier waar je een inkijk krijgt bij de productie van chocolade, maccarons en patisserie van hoog niveau maar ook kunt gaan proeven. De Podcatcher is straks je gids door het gebouw en begeleidt tevens de video’s die je kunt gaan bekijken in je eigen taal.

Nieuwe Kerk, Amsterdam

Reis in de tijd, History en Royalty

Vanaf 16 juli tot en met 4 september kunt u in de Nieuwe Kerk in Amsterdam de tentoonstelling Reis in de tijd, History en Royalty bezoeken. Wij zijn trots om voor de derde keer de audiotour te mogen verzorgen.. De tour is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans en Spaans en wordt aan alle bezoekers aangeboden, inclusief bij het entreebiljet. De Podcatcher begeleidt u langs alle hoogtepunten in de kerk en zal onmisbaar zijn bij de videopresentaties. De Podcatcher speelt synchroon in 6 talen de audio van de video’s. Naast een tour voor volwassenen is ook een interactieve kindertour beschikbaar, geproduceerd met behulp van onze quiztool.

Guildhall, City of London

Een schat in de City

Guide ID zal per mei 2016 starten met een audiotour en MapMyVisit in Guildhall Art Gallery en het 2000 jaar oude Romeinse Amfitheater van Guildhall in de City of London. Guide ID zal dit najaar een Engelstalige audiotour leveren en MapMyVisit.