guideid.com (English) guideid.co.uk (English) guideid.nl (Nederlands) guideid.de (Deutsch) guideid.be (Nederlands)

Binnenkort

Projecten waar we momenteel aan werken

We hebben altijd klanten die onlangs een contract hebben getekend en nog bezig zijn hun tours en interactie te ontwikkelen. We willen je graag op de hoogte houden en laten zien aan welke nieuwe en uitdagende projecten wij werken.

Museum Tirpitz, Blåvand Denemarken

Een nieuw museum in Denemarken

Aan de westkust van Denemarken wordt momenteel een indrukwekkend nieuw museum gebouwd. Het is gewijd aan de Tirpitz stelling; een onafgebouwd verdedigingswerk van de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog. Een bezoek aan het museum is een scenografische reis in de tijd en ruimte van West-Jutland. In dit interactieve museum kom je met de Podcatcher alles te weten over deze spannende plek.

Museum Abdij van Park, Leuven België

PARCUM: Waar kunst, religie en cultuur samenkomen

In oktober 2017 opent in de Abdij van Park in Leuven een gloednieuw museum zijn deuren: PARCUM. Dit nieuwe dialoogmuseum voor religie, kunst en cultuur wil de multireligieuze en diverse samenleving van vandaag prikkelen met een unieke combinatie aan erfgoed en hedendaagse kunst. De Podcatcher kan in dit project natuurlijk niet ontbreken!

Aldrich Contemporary Art Museum, Ridgefield CT, USA

Moderne kunst in Connecticut

Deze zomer zullen er verschillende audiotours te beluisteren zijn in het Aldrich Contemporary Art Museum. Dit museum in Ridgefield is het enige museum in Connecticut dat zich puur richt op het tentoonstellen van moderne kunst. Bij de vier solotentoonstellingen die dit voorjaar openen kan de audiotour zowel binnen als buiten gevolgd worden, want de kunst in het Aldrich is ook buiten de muren van het museum te bewonderen.

Gustave III's Antikmuseum, Stockholm Zweden

Antieke kunst in Stockholm

Stockholm en sculpturen uit het Romeinse Rijk. Misschien niet de meest voor de hand liggende combinatie. Maar ook in de Zweedse hoofdstad kun je genieten van prachtige antieke beeldhouwwerken. Door koning Gustave III in de 18e eeuw speciaal naar Zweden overgebracht. Een bezoek aan het Gustave III Antikmuseum is dan ook zeker de moeite waard. Vergeet natuurlijk niet om de Podcatcher mee te pakken!

Kina Slott, Drottningholm Zweden

Chinees paviljoen in Zweden

Het Chinees Paviljoen (Kina Slott in het Zweeds) geldt als één van de belangrijkste voorbeelden van de chinoiserie; een stroming waar de Chinese stijl centraal staat. Vanaf 1 mei leidt een nieuwe audiotour je rond door het paviljoen en de tuinen van deze bijzondere plek waar China en Zweden samenkomen.

Yorkshire Museum of Farming, UK

Landbouw door de eeuwen heen

Hoe verbouwden de Romeinen hun voedsel? En hoe deed men dat in de Middeleeuwen? Bezoek Het Yorkshire Museum van Landbouw en vind antwoord op deze vragen. Door de bezoekers in verschillende tijden mee terug te nemen, vertelt de Podcatcher het landbouwverhaal van verleden tot heden. Je krijgt daardoor een mooi beeld van hoe belangrijk agricultuur is voor onze maatschappij.

Heath Robinson Museum, Pinner, UK

Illustraties en Cartoons

De Podcatcher heeft ook een nieuw thuis gevonden in het Heath Robinson Museum in Pinner, nabij Londen. Dit museum is gewijd aan cartoonist en illustrator Heath Robinson en laat onder meer boeken, foto’s, films en digitale media zien. Met de Podcatcher kom je als bezoeker alles te weten over het leven en werk van deze bijzondere illustrator.

Russborough House and Gardens, Wicklow IRL

Levendige geschiedenis en cultuur

Guide ID is verheugd vanaf april te gaan werken met Russborough House and Gardens. Hun nieuwe Tuinen- en Parktour is verspreid over vele hectares en de Podcatcher zal alle bezoekers begeleiden en zo vele mooie verhalen vertellen. Naast een tour voor volwassenen, is er ook een boeiende kindertour te beluisteren.