guideid.com (English) guideid.co.uk (English) guideid.nl (Nederlands) guideid.de (Deutsch) guideid.be (Nederlands)

Binnenkort

Projecten waar we momenteel aan werken

We hebben altijd klanten die onlangs een contract hebben getekend en nog bezig zijn hun tours en interactie te ontwikkelen. We willen je graag op de hoogte houden en laten zien aan welke nieuwe en uitdagende projecten wij werken.

Brú na Bóinne Visitor Centre, Drogheda, Ierland

Brú na Bóinne - wat het “Paleis” of het “landgoed” van Boyne betekent - refereert aan het gebied gelegen in de bocht van de rivier de Boyne en bevat een van ’s werelds belangrijkste prehistorische landschappen.

Het archeologische landschap van Brú na Bóinne wordt gekenmerkt door de drie bekende graven, Knowth, Newgrange en Dowth, die zo’n 5000 jaar geleden gebouwd werden in het Neolithische of het late Stenen Tijdperk.

Museon, Den Haag, NL

Het bijzondere van het Museon is de unieke combinatie van mens- en natuurwetenschappen onder één dak.

Het Museon is hét museum om alles te weten te komen over cultuur en wetenschap. Het Museon bestaat al sinds 1904 en de collectie telt inmiddels zo’n 260.000 objecten.

Ontdek meer dan 260.000 objecten en neem een Podcatcher om naar de verhalen die achter de collectie schuilen te luisteren

Nationaal Park De Hoge Veluwe - Jachtslot Sint Hubertus, NL

Het Jachthuis Sint Hubertus, het voormalige buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller, is één van de belangrijkste gebouwen van Nederland.

Het Jachthuis is ontworpen door de beroemde architect Hendrikus Petrus Berlage (1856-1934). Berlage werkte al voor de Kröllers voordat hij deze omvangrijke opdracht kreeg; de eerste opdracht was het ontwerpen van een kantoorgebouw in Londen. Een andere was die van het ontwerpen van de Schipborg, een modelboerderij in het Drentse Anloo.

Neem een Podcatcher en luister naar het verhaal van dit iconische gebouw.

Bechtler Museum of Modern Art, Charlotte, USA

Nomadische muurschilderingen: wandtapijten van de moderne tijd

Deze tentoonstelling geeft een overzicht van meer dan 40 wandtapijten gemaakt door kunstenaars waar je het niet direct van verwacht. Kunstenaars als Alexander Calder, Le Corbusier, Ebony Patterson, Pablo Picasso associeer je immers eerder met schilderkunst of architectuur. Des te leuker en onverwachter is deze tentoonstelling, te zien van 5 april tot 1 december 2019. De tentoonstelling belicht de verzameling wandtapijten uit het museum uit het midden van de 20e eeuw en zal daarnaast een licht werpen op een uniek medium dat belangrijk is geweest voor vele grote moderne en hedendaagse kunstenaars. Guide ID is blij dat de Podcatcher ingezet wordt bij deze prachtige tentoonstelling!

U.S. Army Museum of Hawaii, Honolulu, VS

Een kijkje in het verleden van Hawaii

Helikopters, tanks, wapens die nu het zwijgen worden opgelegd en lege bunkers heten je welkom in het US Army Museum of Hawaii. Eens een bastion gebouwd om Hawaii te beschermen tegen binnenvallende troepen, nu is het een museum dat het militaire verhaal van Hawaii vertelt. Alle verhalen worden grafisch weergegeven in displays met foto's en geluidseffecten, waardoor een echte "jij was daar" ervaring ontstaat. Guide ID is verheugd om met de Podcatcher deze verhalen tot leven te brengen!