guideid.com (English) guideid.co.uk (English) guideid.nl (Nederlands) guideid.de (Deutsch) guideid.be (Nederlands)

Binnenkort

Projecten waar we momenteel aan werken

We hebben altijd klanten die onlangs een contract hebben getekend en nog bezig zijn hun tours en interactie te ontwikkelen. We willen je graag op de hoogte houden en laten zien aan welke nieuwe en uitdagende projecten wij werken.

Anne Frank Huis - NL

Een audiotour door het achterhuis!

Wij zijn enorm trots te mogen aankondigen dat het Anne Frank Huis heeft besloten vanaf december 2016 de Podcatcher te gaan gebruiken voor de allereerste audiotour door het achterhuis. Het Anne Frank Huis maakt al langer gebruik van onze speler voor zijn videoruimte, maar zal straks de Podcatcher aan alle bezoekers gaan bieden. De komende maanden werkt het museum aan de inhoud van de tour, die ongetwijfeld vele internationale bezoekers zal gaan ontroeren.

De Nieuwe Kerk, Amsterdam - NL

90 jaar Marilyn Monroe

In het jaar dat ze negentig zou zijn geworden kijkt De Nieuwe Kerk terug op een groot stijlicoon: Marilyn Monroe. Van 1 oktober tot en met 5 februari 2017 is de tentoonstelling over haar leven en haar nalatenschap, met veel persoonlijke bezittingen uit haar laatste huis op 5th Helena Drive in Brentwood, California, te bezoeken. De speciale Podcatcher audiotour werd ingesproken door o.a. Tjitske Reidinga (actrice), Jan Versteegh (BNN-Vara), Claudia Kooij (MM imitator), Manouska Zeegelaar Breeveld (Actrice en zangeres) en Carlo Wijnands (mode-expert en de vormgever van de tentoonstelling).

Het Scheepvaartmuseum, Amsterdam - NL

Tijdelijke tentoonstelling: Drijfveer, 100 jaar verzamelen

De collectie van Het Scheepvaartmuseum had nooit kunnen ontstaan zonder de verzameldrift van individuen. Het verzamelen van unieke objecten is niet alleen iets van vroegere tijden. Waarom verzamelen en bewaren mensen? Om te pronken met hun bezit? Of om het verleden vast te houden? Onze Podcatcher tour loodst je door deze prachtige tentoonstelling.

Stedelijk Museum, Amsterdam - NL

Jean Tinguely, Machinespektakel

Jean Tinguely staat bekend om zijn speelse, stoere machinekunst en explosieve performances. Alles moest anders, alles moest in beweging. Precies 25 jaar na zijn dood presenteert het Stedelijk het retrospectief Machinespektakel: de grootste tentoonstelling van deze kunstenaar ooit in Nederland.
Het museum biedt de Podcatcher aan in het Engels en Nederlands.

Alma-Tadema, Fries Museum, Leeuwarden - NL

alma-tadema - klassieke verleiding

Alma-Tadema wekt met zijn schilderijen verhalen uit de oudheid tot leven. Maar welke verhalen vertelt hij eigenlijk en welke symboliek schuilt er achter de objecten die we in zijn werken zien? In een levendige Podcatcher audiotour vertelt acteur Peter Tuinman je alles over zeventien hoogtepunten van de tentoonstelling. Je kiest zelf over welke schilderijen je meer wilt horen waardoor je in alle vrijheid door de tentoonstelling kunt lopen. De verhalentour kost slechts € 1,- per persoon en is ook online te reserveren. De tour is ook in het Engels te beluisteren.

Museum Het Valkhof, Nijmegen - NL

Gladiatoren, Helden van het Colosseum

Hoe was het om te leven als gladiator? Om te weten dat elke dag je laatste kan zijn, maar ook om aanbeden te worden door 50.000 mensen? Museum Het Valkhof neemt je mee naar het oude Rome. Naar het Colosseum met zijn openbare executies, wilde dieren en schouwspelen. Je krijgt meer dan ooit een kijk in het leven, de angsten en de euforie van de gladiatoren. De Podcatcher audiotour gidst je langs alle hoeken en gaten van deze geschiedenis.

BELvue Museum, Brussel - BE

Het resultaat na de winst

Het BELvue ligt in het hart van Brussel en is tegelijk het museum van de Belgische geschiedenis en een centrum voor de democratie. Het wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting . Het BELvue werd opgezet als een plaats waar bezoekers, en vooral jongeren, kunnen kennismaken met België, zijn geschiedenis, zijn sociaal-economische ontwikkeling en zijn institutionele werking.
BELvue Museum won een wedstrijd die Guide ID organiseerde en mag nu de Podcatchers acht maanden gratis gebruiken. Ze maken gebruik van het Podcatcher Platform om de jonge leden van de BELvue Bende (tussen 17 en 25 jaar) de mogelijkheid te geven om een creatieve tentoonstelling te bouwen.

Bourgogne des Flandres, Brugge - BE

Bezoek de brouwerij!

Na bijna 60 jaar is Bourgogne des Flandres terug in de Brugse binnenstad met een eigen brouwerij. Ga op verkenning in de brouwerij en laat je op zolder verrassen door de geur van het mout en de verse hop. Hier wordt voor je eigen ogen gebrouwen!
Tijdens het bezoek ontdek je op eigen houtje meer over hop en het brouwproces, maar kan je ook digitaal leren tappen of naar huis gaan met met jouw foto op de fles! Afsluiten doe je uiteraard met een gratis Bourgogne des Flandres met een uniek zicht op de Brugse reitjes… De Podcatcher audiotour wordt aangeboden in vier talen.

Frans Masereel Centrum, Kasterlee - BE

Vaste collectie en tijdelijke tentoonstellingen

Het Frans Masereel Centrum biedt een werkplaats en residentie aan grafici, kunstenaars en critici die willen werken met diepdruk, hoogdruk, zeefdruk en lithografie. De nadruk ligt vooral op creatie en experiment in het atelier. Het is een grafisch laboratorium waarin de mogelijkheden van grafische toepassingen onderzocht, verbreed, en geherformuleerd worden. Een platform voor het publiek, de kunstenaar en zijn werk. Laat je leiden door de vaste collectie en de tijdelijke tentoonstellingen doormiddel van de Podcatcher audiotour.

Irish Military War Museum - IRL

Verborgen parel in Dublin

Guide ID werkt graag mee aan uiteenlopende projecten. We zijn dan ook heel blij dat het Irish Military War museum voor ons gekozen heeft. Met veel plezier hebben we met William Sullivan aan deze tour gewerkt, die door hem zelf is ingesproken. Hij vertelt je alles over zijn reis door de Somme en hoe hij samen met zijn team zoveel objecten heeft gevonden die nu te bewonderen zijn in deze verborgen Ierse parel.

Museum M, Leuven - BE

Utopia

In 2016 is 500 jaar geleden dat de Engelse humanist en staatsman Thomas More in Leuven zijn wereldberoemde boek Utopia publiceerde. De 500e verjaardag van deze culturele en intellectuele mijlpaal is de aanleiding voor een bijzondere tentoonstelling in M. Van 20 oktober 2016 t/m 17 januari 2017 worden de schitterende werken van 15e- en 16e-eeuwse topkunstenaars als Quinten Metsijs, Hans Holbein, Jan Gossaert en Albrecht Dürer samengebracht in een spannend en intrigerend verhaal. Alle bezoekers krijgen een Podcatcher aangeboden om naar het verhaal te luisteren.

The Observatory Science Centre - UK

Kom meer te weten in Brighton

Waar je ook vandaan komt, wetenschap en het universum zijn enorm belangrijk. Wij zijn dan ook heel blij samen te mogen werken met het Observatory & Science Centre in Brighton. Vanaf september leidt een nieuwe audiotour je door de ruimte en neemt je mee naar onbekende grenzen.

Guildhall, City of London - UK

Een schat in de City

Guide ID zal per mei 2016 starten met een audiotour en MapMyVisit in Guildhall Art Gallery en het 2000 jaar oude Romeinse Amfitheater van Guildhall in de City of London. Guide ID zal dit najaar een Engelstalige audiotour leveren en MapMyVisit.