guideid.com (English) guideid.co.uk (English) guideid.nl (Nederlands) guideid.de (Deutsch) guideid.be (Nederlands)

Binnenkort

Projecten waar we momenteel aan werken

We hebben altijd klanten die onlangs een contract hebben getekend en nog bezig zijn hun tours en interactie te ontwikkelen. We willen je graag op de hoogte houden en laten zien aan welke nieuwe en uitdagende projecten wij werken.

The Hangar at Stanley, Aurora, CO USA

Een andere kijk op de Sixtijnse Kapel

Deze tentoonstelling herschept het ontzag en wonder van misschien wel een van de grootste artistieke prestaties van de mensheid. De plafondschilderingen van de Sixtijnse Kapel zijn gereproduceerd met behulp van de nieuwste technologie in hun originele afmetingen. De toeschouwer krijgt een overweldigende indruk door de afmetingen van de kunst en de moderne stijl van de tentoonstelling. De bezoeker kan het kunstwerk van heel dichtbij bekijken, wat in de Sixtijnse Kapel onmogelijk is. We nodigen je uit om met ons mee te duiken in het universum van Michelangelo.

Luther Museum, Amsterdam, NL

In Juni 2019 opent Het Luther Museum Amsterdam, gevestigd in gebouw Wittenberg aan de Nieuwe Keizersgracht. Het pand uit 1772 is genoemd naar de plaats waar Maarten Luther in 1517 zijn stellingen over de hervorming van de toenmalige kerk verkondigde. Dat leidde tot de Reformatie. Het pand is gebouwd als het Evangelisch-Luthers Diaconie Oude Mannen- en Vrouwenhuis. Het speelde een grote rol bij de opvang van armen, ouderen en wezen. Het gebouw zelf – met de regentenkamers, de gang en de kerkzaal – is het belangrijkste collectiestuk. De erfgoed-collectie bestaat verder uit schilderijen van onder meer Breenbergh en Ruysdael, zilver en authentieke meubelstukken. Via de Podcatcher hoort u de verhalen over geloof en zorg voor elkaar.

Holocaust Museum Houston, Houston, TX USA

Wees getuige van de ongekende expansie en revitalisatie van dit belangrijke museum

Het Holocaust Museum in Houston richt zich op de voorlichting over de Holocaust, herinnert de 6 miljoen Joden en andere onschuldige slachtoffers die zijn gestorven en eert de nalatenschap van de overlevenden. Het museum maakt tentoonstellingen over het verleden en vraagt een zeer divers publiek uit Houston en omgeving om hierin te participeren. Het is een plek waar iedereen, waar je ook vandaan komt, een reis kan maken om jezelf te ontdekken, respect te leren krijgen voor de individuele verschillen en de kracht te voelen van menselijke ervaringen. Wij zijn vereerd dat we met de Podcatcher deze belangrijke verhalen mogen vertellen.

Bechtler Museum of Modern Art, Charlotte, USA

Nomadische muurschilderingen: wandtapijten van de moderne tijd

Deze tentoonstelling geeft een overzicht van meer dan 40 wandtapijten gemaakt door kunstenaars waar je het niet direct van verwacht. Kunstenaars als Alexander Calder, Le Corbusier, Ebony Patterson, Pablo Picasso associeer je immers eerder met schilderkunst of architectuur. Des te leuker en onverwachter is deze tentoonstelling, te zien van 5 april tot 1 december 2019. De tentoonstelling belicht de verzameling wandtapijten uit het museum uit het midden van de 20e eeuw en zal daarnaast een licht werpen op een uniek medium dat belangrijk is geweest voor vele grote moderne en hedendaagse kunstenaars. Guide ID is blij dat de Podcatcher ingezet wordt bij deze prachtige tentoonstelling!

Centrum Ronde van Vlaanderen, Oudenaarde, België

Dé fietsexperience van België

Of je nu de heroïek van de Ronde van Vlaanderen wil herbeleven, of zelf aan den lijve wil ondervinden hoe het voelt om over de legendarische kuitenbijters en dito kinderkopjes te rijden; het Centrum Ronde van Vlaanderen is the place to be. Het belevingscentrum in Oudenaarde biedt de echte Ronde-beleving aan voor koers- en fietsliefhebbers. Vanaf juni kunnen bezoekers een Podcatcher meenemen om de beleving compleet te maken!

Thermenmuseum, Heerlen, NL

Het verhaal van de Romeinen in Limburg

Het Thermenmuseum vertelt het verhaal van de Romeinen in Zuid-Limburg. Hier vind je indrukwekkende restanten van bouwwerken die de Romeinen 2000 jaar geleden hebben achtergelaten in ons land. Het topstuk is het Romeins badhuis: het best bewaarde Romeinse (publieke) badgebouw uit Nederland.
We zijn blij dat de Podcatcher binnenkort ook in het Thermenmuseum ingezet zal worden om het verhaal van de Romeinen in Limburg te vertellen.

History Colorado Center Denver, USA

Bekroonde toeristische attractie nu met Podcatcher

Het History Colorado Center werd in 2012 geopend in Denver. Deze plek herbergt vaste en reizende tentoonstellingen, evenementen, educatieve programma's en nog veel meer. Guide ID lanceert dit voorjaar een gloednieuwe audiogids met een belangrijke focus op hun "Zoom In" -expositie die helpt het verhaal van de Centennial State te vertellen door te focussen op 100 krachtige artefacten die fascinerend inzicht verschaffen in hoe Colorado Colorado werd.

U.S. Army Museum of Hawaii, Honolulu, VS

Een kijkje in het verleden van Hawaii

Helikopters, tanks, wapens die nu het zwijgen worden opgelegd en lege bunkers heten je welkom in het US Army Museum of Hawaii. Eens een bastion gebouwd om Hawaii te beschermen tegen binnenvallende troepen, nu is het een museum dat het militaire verhaal van Hawaii vertelt. Alle verhalen worden grafisch weergegeven in displays met foto's en geluidseffecten, waardoor een echte "jij was daar" ervaring ontstaat. Guide ID is verheugd om met de Podcatcher deze verhalen tot leven te brengen!